E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPSG'ye belediyeden stat darbesi---

PSG'ye belediyeden stat darbesi

PSG'ye belediyeden stat darbesi
15 Ocak 2023 - 10:58 borsagundem.com

Fransız devi Paris Saint Germain ve Paris Belediye Başkanı Hidalgo arasında Parc des Princes Stadı anlaşmazlığı çıktı. PSG, stadı terk etmek zorunda kalabilir

1970 yılında kurulan ve o tarihten bu yana maçlarını ünlü Parc des Princes Stadı’nda oynayan Paris Saint Germain (PSG), Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ‘evinden’ ayrılmak durumunda kalabilir.

Yaklaşık 53 yıldır, iç saha maçlarını Fransa’nın başkenti Paris’teki statta oynayan Paris Saint Germain, son birkaç yılda tesise 85 milyon euronun üzerinde yatırım yaptı. Ancak Belediye Başkanı Anne Hidalgo, stadyumu kulübe satmak istemediğini, bunun da anlaşmazlığa ve PSG’nin stadı terk etmesine neden olabileceğini söyledi.

PSG 500 MİLYON EUROYU GÖZDEN ÇIKARDI

Ligue 1’in yıldız deposu olan PSG’nin, stadyumu yenilemek için 500 milyon euro değerinde bir proje hazırladığı, ancak Hidalgo’nun stadı sahibi olmak isteyen PSG yönetimine olumsuz yanıt verdiği ortaya çıktı.


Paris Saint-Germain Kulübü Başkanı Nasser al Khelaifi.

“PARC DES PRINCES SATILIK DEĞİL AMA…”

Geçtiğimiz gün Le Parisien’de yayınlanan bir röportajda Hidalgo, “Parc des Princes satılık değil. Ve satılmayacak. Bu kesin bir konu. Parisliler için olağanüstü bir miras. Ama tabii ki PSG’nin Parc des Princes’i yenileme, kapasiteyi artırma ve modernize etme istekleri ve ihtiyaçları konusunda onlarla işbirliği yapmamız gerekiyor.”


Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo

“VATANDAŞIN SIRTINA MİLYONLARCA EURO”

ESPN’e konuşan bir PSG yetkilisi, “Paris Belediye Başkanı’nın PSG’yi ve taraftarlarımızı Parc des Princes’ten uzaklaştırmaya çalıştığını duymak şaşırtıcı ve hayal kırıklığı yaratıyor. Şu anda stat 50 yaşını geçti ve yenilenmesi gerekiyor. Bu da vatandaşın sırtına on milyonlarca euro eklemek demek.” ifadelerini kullandı.

“PSG ALTERNATİFLERE BAKIYOR”

Hidalgo’nun stadyumu yenilemek için kulüple çalışmaya istekli olduğu düşünülüyor. Ancak PSG kulübü stadın sahibi olmadıkları takdirde bunu yapmaya isteksiz.

“Belediye Başkanı’nın uzun süredir yaptığımız satış görüşmelerini aniden durdurması üzücü. Ne yazık ki, kulüp artık alternatif seçenekler geliştirmek zorunda kalıyor. Bu kulübün tercih ettiği bir durum değildi.”

Paris Saint Germain, 2013 yılında Paris Şehir Meclisi ile yaptığı anlaşma sonunda, Parc des Princes’i 2043 yılına kadar kiralamıştı. PSG, Qatar Sports Investments’in kulübü devraldığı 2011 yılından bu yana Fransa’nın en başarılı kulübü oldu ve sekiz lig şampiyonluğu yaşadı.

Ayrıca Fransa’nın yerel kupalarında da şampiyonluklar elde etmesine rağmen, Şampiyonlar Ligi zaferini elde edemediler.

PSG'nin sahibi 3 büyük İngiliz kulübünü gözüne kestirdi

Yüzde 15'i satılığa çıkarılan PSG, alıcı arıyor

PSG'nin sahibi Braga'nın "'sini satın aldı

PSG'lilerin 'kara yelkenlisi' esprisi Fransa'yı ayağa kaldırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ15 Ocak 2023 12:35

    BİZDE İSE TAM TERSİ OLUYOR MALESEF.YANİ BUNU STADIN MALİYETİNİ  KATARLILARDAN ALACAKLAR ANLAŞILAN.