E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPsaki: ABD küresel masaya geri dönüyor---

Psaki: ABD küresel masaya geri dönüyor

Psaki: ABD küresel masaya geri dönüyor
21 Ocak 2021 - 04:41 borsagundem.com

Beyaz Saray'ın yeni sözcüsü Jen Psaki, ilk basın toplantısını düzenledi. Biden'ın imzaladığı kararnamelerle ilgili bilgi veren Psaki, önceliğin Kovid-19 ile mücadele ve dış politikada etkin rol oynamak olduğunu söyledi

Beyaz Saray'ın yeni Sözcüsü Jen Psaki, Joe Biden'ın yeni dönemde salgını yenmeye odaklandığının altını çizdi.ABD Başkanı Biden'ın yemin ederek göreve başlamasının ardından, yeni Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki bir basın toplantısı düzenledi. Biden'ın bugün 17 kararname imzalayarak, Trump dönemindeki birçok politikayı geri çevirdiğini hatırlatan Psaki, eski yönetim döneminde bazı Müslüman ülkelere uygulanan seyahat kısıtlamasını "zenofobik" olarak nitelendirdi.

ABD DELEGASYONUNA DOKTOR FAUCI BAŞKANLIK EDECEK

ABD'nin yeni kararnamelerle Dünya Sağlık Örgütüne de döndüğünü belirten Psaki, "Doktor Anthony Fauci, yarın DSÖ'nün online olarak düzenleyeceği programda, ABD delegasyonuna başkanlık edecek" ifadesini kullandı.

Psaki, basınla da iyi ilişkiler kuracağını ve şeffaf olacağını vurgulayarak, "Dezenformasyonu durdurmanın en iyi yolu bilgi paylaşımıdır." değerlendirmesinde bulundu."

İLK GÖRÜŞME KANADA BAŞBAKANI İLE

"Biden'ın yabancı ülke liderlerinden kiminle görüşeceği sorusu üzerine ise Psaki, "Biden, ilk yabancı lider ile görüşmesini Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile cuma günü gerçekleştirecek" ifadesini kullandı.

ABD'nin dış politikada etkin rol oynayacağını anlatan Psaki, "ABD küresel masaya geri dönüyor." dedi.

Psaki, Biden'ın Kovid-19 teşvik paketi için de etkin rol oynayacağına işaret ederek, "Biden'ın her sabah uyandığında ve her akşam uyuduğundaki önceliği, Kovid-19 pandemisini kontrol altına almaktır." diye konuştu.

TRUMP'I SENATO'YA BIRAKTIK

Senatoda Donald Trump'a yönelik devam eden azil soruşturmasına ilişkin ise Psaki, bu durumu Senatoya bıraktıklarını aktardı.

Psaki, 6 Ocak'taki Kongre baskınının ardından, Biden'ın Trump'ı sorumlu tutup tutmayacağının sorulması üzerine, "Bu durumu Kongreye bırakıyoruz" yorumunu yaptı.

Biden hızlı başladı! Trump dönemini bitiren 17 imza

 

ABD'nin 46. Başkanı Biden yemin ederek göreve başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)