E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemProfesör uyardı! Dışarıdan sipariş edilen yemekleri tekrar ısıtın---

Profesör uyardı! Dışarıdan sipariş edilen yemekleri tekrar ısıtın

Profesör uyardı! Dışarıdan sipariş edilen yemekleri tekrar ısıtın
19 Nisan 2020 - 15:20 borsagundem.com

AÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan, "Sipariş edilen pişmiş gıdaları fırın, mikrodalga, tost makinesi ya da doğal gaz ocaklarında tekrar ısıtarak üzerindeki tüm bakteri ve virüslerden kurtulma şansımız var" dedi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OKTAY 20 Nisan 2020 08:22

    Salata ve soğuk yenen yiyecekler ne olacak

  • Mucise Reis ;)19 Nisan 2020 18:04

    Adam haklı, paketler ambalaj direkt çöpe... yemeklerde en az 60 derece görmeli. üzerinde bakteri vb. var ise ölmesi için bu tedbir mevcut.  virüs varsa yok olur.. ama illaki bu ürünlerde virüs var denmiyor, tedbir amaçlı yapılabilir deniyor...

  • MUSTAFA19 Nisan 2020 22:20

    90 dereceye kadar vatandaş yaşıyorsa ne yapacaz

  • OBJEKTİF BAKIŞ19 Nisan 2020 16:07

    yahu insanları paranoyak yaptınız, pişmiş bir yemeği hele ki el değmeden paketlenmiş ve gelmiş bir yemeği mikrodalgaya veya fırına koymanın ne alemi var, İnsanlara gereksiz yere korku salmanın ne alemi var ya... elbette insanlar sağlılsız koşullarda ve hijyen kurallarından uzak yerlerden uzak duracaklar zira zaten salgın olmadan da bu geçerli olan bir kuraldır ve tüketici bu konuda oldukça bilinçlidir. Yani merdiven altı diye tabir edilen yerlerden uzak durulmalı. Bir prof.  yorum yaparken ve açıklama yaparken çok dikkatli olmalı ve konuşmasının nereye varacağını iyi hesap etmelidir, hemen herkes her konuda çıkıp açıklama yaparsa bu iş nereye gider? Öyke ki bu açıklama sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun olarak hizmet veren işletmeleri de zan altında bırakmaktadır.

  • MUSTAFA20 Nisan 2020 00:43

    dışardan yemek yiyen mi kaldı neyin kafasında sın  artık eskisi gibi de olmaz azalır.