E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemProf. Ercan: Depremde zenginler değil, fakirler ölür---

Prof. Ercan: Depremde zenginler değil, fakirler ölür

Prof. Ercan: Depremde zenginler değil, fakirler ölür
30 Ekim 2020 - 21:15 borsagundem.com

Deprem Bilimci Prof. Ercan "Bir ülkede ekonomi ne kadar bozuksa deprem o kadar öldürücü olur, depremde zenginler değil fakirler ölür" açıklamasında bulundu

Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir'de meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada, "Bir ülkede ekonomi ne kadar bozuksa deprem o kadar öldürücü olur. Yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem size o kadar yakındır. Depremde zenginler ölmez, fakirler ölür. Hiçbir ünlünün zenginin enkazdan çıkarıldığını duymadınız, duymacaksınız" ifadesini kullandı. 

İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından FOX TV'de açıklamalarda bulunan Prof. Ercan, depremin öldürücü olmasının nedeninin temel sorununun yoksulluk olduğunu söyledi. 

Ercan, şu ifadeleri kullandı: 

"Bir ülkede ekonomi ne kadar bozuksa deprem o kadar öldürücü olur. Deprem ve terör yoksulun sorunudur bir ülkede yoksulluğu yenmedikçe depremlerin adı ölüm olur. İnsanlar istedikleri için kötü ev yapmıyorlar, yer inceleme çalışmalarına, mimari çalışmalara para ödemeleri gerekiyor. Bir ülkede deprem sorununu çözmek için o ülkenin ekonomisinin düzelmesi gerekiyor. Yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem size o kadar yakındır. Depremde zenginler ölmez, fakirler ölür. Hiçbir ünlünün zenginin enkazdan çıkarıldığını duymadınız, duymacaksınız. Ana sorun, yoksulluktur."

İzmir'deki depremde can kaybı 12'ye yükseldi

Erdoğan: Tüm imkanları seferber ettik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir31 Ekim 2020 20:18

    Japonların fukuşimasını örnek verip belelere masal anlatmışlar. Tabi yersen. Sen önce kendi teknolojin ile kendi işçin ile bir nükleer santral kur, kendi teknolojin ile nükleer yakıt üret. Sonra öt... yok kominist Prof muş yok şöyle Prof muş falan filan... kafası çalışmayanlar hemen saldırır. Ne der? Kominist, ne der? Dinsiz, ne der? Fetöcü, ne der? Pkk lı, ne der? .... cevap veremeyince saldır coooo...

  • manevra 31 Ekim 2020 17:23

    eski özellikle 2000 öncesi yapılan binaların sağlamlığı soru işareti. net bilgi yapı kontrol firmaları testten geçmeyen numunelere onay veriyor. ali cengiz oyunu yapıyor hepsi. büyük depremde

  • Doğru 31 Ekim 2020 15:37

    Japonlar neden ölmüyor

  • karslı31 Ekim 2020 15:19

    Deprem fakiri öldürür. Covit Fakiri Öldürür, Terör Fakiri Öldürür, Açlık fakiri öldürür. Eğitimsizlik fakiri öldürür. Savaş fakiri öldürür. Kısacası bu hayatta fakirler zenginler için çalışır. Çalışma şartlarımız ortaçağdaki mısırdaki kölelerden daha beterdir.  

  • ZEYREK ZEMHERİ31 Ekim 2020 15:10

    HERKES ER YA DA GEÇ ÖLÜMÜ TATACAKTIR. (AYET)  öyle bir şey yoktur.eceli gelen bir dahi bekletmez yüce ALLAH.bu saşma bir söylem.

  • Misafir31 Ekim 2020 20:11

    Malını bana versene. Nasıl olsa öleceksin. Ha bugün ha yarın. şeffaf olmayan bir ülkede "vatan millet sakarya, Din iman Kuran" derler sana zenci muamelesi yaparlar. Hani Afrikalı bir zenci ne demişti? Beyazlar buraya ellerinde incil ile geldiler. Onların incili vardı bizim topraklarımız. Gözümüzü kapatmamızı istediler. Gözümüzü kapattık. Sonra gözümüzü açtığımızda topraklarımız onların elindeydi, onların incili de bizim elimizde. Şeffaf olmayan her şey masaldır, büyük ihtimalle dolandırıcılıktır.

  • muck31 Ekim 2020 14:26

    Adam doğru demiş... Parası olan, daha güvenli yerlere, daha kaliteli binalara, daha planlı programlı yerlerden ev alabiliyor. Fakir ve parası az olanlar malesef evlerini sıfırdan yenıleyemıyor, yeni ev alamıyor, yada evini destekleyecek onlemler alamıyor.... Fakir olan ulkelerde gerçekleşen depremlerde, zengın olan ulkelere gore daha fazla hazar ve zarar oluyor.  Şuan japonya türkiye de 9 şiddetine dayanan evler yapabilir. Japonyada var olan teknolojı ile deprem hazarı yüzde 95 lere kadar zaltılabilir. Fakat bu teknolojıyı alacak para ve kaynak insanımızda yok. Fakirlerde hiç yok.  uzman onu söylemiş. fayları buluyoruz, ölçümleriy apıyoruz, yılların arşivi var. iyi kötü kestirimde bulunuyoruz. sonuç... depremler ile yaşanan kayıp. neden ? ev yenılenemıyor, yeni evler yapılamıyor, özel deprem sistemleri entegre edılemıyor, çunku ÇOK PAHALI . 

  • Cakir31 Ekim 2020 14:22

    Siyaset kokan yorum bu profesör hiç vergi kacirdimi? Kaçıranlara profesörlük yaptimi ?bağış yaptimi? Kafamda bir milyon soru Bankası önünde siyaset arkanda siyaset gerçekte icraat sıfır

  • Nedim31 Ekim 2020 12:11

    Prof. sen hayatında kaç kere zekat  ya da sadaka verdin?  Vermezsin çünkü malum guruptasın!  Böyle fakirlik edebiyatı yapan muhterisler  malının zekatını verse  idi  bu ülkede fakir kalmaz!  Mütemadiyen  devlet otoritesini  zengin ve şatafatlı yaşamak ile suçlayıp kendilerinin yemediği ...k kalmaz!   Bu da tam bir Komünist taktiğidir.  Daha yılbaşında şampanya patladıyordunuz şimdi ne oldu?   Sırada  kripto Kemal var!  O da rolünü oynayacak.  

  • KY31 Ekim 2020 15:41

    Yazıklar olsun .Kim doğruyu söylüyor hemen ona kominist dinsiz vs yaftası...Ayıp günah yahu

  • Nedim31 Ekim 2020 15:23

    Japon r  onları da tsunami  yıktı!  Fukuşima nüklüer santralinin artıklarını hala temizleyemediler.  depolarında  1 milyon ton radyoaktif  suyu ne yapacaklarını düşünüyorlar!   Bir daha japon olmaya özenme!  Çiğ balık yiyip az kalori ile  60 metre kare evde  yaşayacaksan o başka. Ayrıca maçayı sıkıp az çok demeden çalışacak!  Baba parası ile boş beleş yaşayıp boş boş konuşmayacaksın!  Büyüklerine devletine ve devleti yönetenlere de saygılı olmayı öğreneceksen Japon olursun!  Aslında senden bir ..k olmayacağını sen de biliyorsun!

  • r31 Ekim 2020 14:29

    JAPON oluyorum. Dinimiz bambaşka oluyor. Bahsettiğin hiç bir inanç yok. Zekat mış, sadakamış,  Rus değilim koministlikte yok. Senin mantığına göre japonya da evlerimiz yıkılması lazım. Ama sizde rüzgar esse evler sallanıyor. sorunu yanlış anlamışsın, teşhisinde yanlış olmuş. Yeni ve modern binalar yapmayı, modernize olmayı ogrenmelısıniz. ayda us kuruluyorken, 6, 5 da yıkılan evler yapmak acı durum. o evlerede zengınler girmez zaten.

  • Mehmet Ali31 Ekim 2020 13:09

    Hacı abi 40'ta 1'le yoksulluk bitiyor mu, hiç hesaplama yaptın mı?

  • öneri güleni31 Ekim 2020 12:00

    sayın hocam tesbit doğru . öneri yine yanlış. biz fakirlere bırakmayacaksınız işi. siz zenginler olarak kural koyup uygulayacaksınız ve uygulatacaksınız. uymayan inşaatçının sadece bir tanesini canlı yayında idam edin bakiiim bir daha çürük bina yapmaya yeltenecek mi diyerleri. yani saygı değere hocam bizi koruyun lütfen🙏🤔

  • tv31 Ekim 2020 10:43

    çok dogru 

  • Bakya31 Ekim 2020 09:51

    Fakirlere bak zengini savunur olmuslar kac villa yikilmis bakin bakalim. Yapi denetimi gider mutahitlerimiz bulur anlasirsa sonuc ne olur sizce

  • Bir yorum31 Ekim 2020 12:03

    Ulan dangal yarına çıkacağının garantisi mi var?  Hala zengin fakir!  Bir yığın münakaşa!  Sana ne zenginden fakir den ahmak oğlu ahmak!  Bu dangallar böyle havanda su dövmeye  alışmışlar.  

  • Mustafa can 31 Ekim 2020 09:00

    Dayı siyasete girecek heralde yer yapıyo. Sonuç doğru, sunduğu sebeb yanlış. Yoksulluk değil. Vurdum duymazlık, önemsememe, bize bişey olmaz kafası, ucuza getirme dir. İnşaatı yaparken sen mühendisi ,yapı denetimi ,şuyunu buyunu ,numune testini yaptırma, 50 bin ver dekor yptır sırf lüks daire desinler diye sonra fakir edebiyatı yapma . Manavkuyu zenginlerin oturdugu bir yer. Doktorlar avukatlar oturuyor.

  • Tövbe estafurullah 31 Ekim 2020 01:13

    Dostlar, adamın dediğini tam olarak okudunuz mu? Neden gelen vurmuş giden vurmuş, madem zenginler de ölüyorsa deprem de ,şu İzmir depreminde ölen bir mütaahit, iş adamı, bakan, ne bileyim işte kim var, kimse ölmesin o ayrı adamın demek istediği bambaşka bir şey siz zenginler ölmüyor mu diyorsunuz İstanbul depreminde hangi çok zengin bir iş insanı enkaz altında kalmış mesela yapılardan imkansızlıklardan bahsediyor, çok parası olmadığı için depreme dayanıklı bir zeminde ev alamıyor ya da sağlam bir ev de oturamıyor, zaten böyle bir zemine bina yapılması ne kadar doğru? İstanbul depremi bekleniyor mesela ama hala yıl kaç eksikler o yıllar kadar.. bu bilim insanı defalarca çıktı anlattı yırttı kendini dikkate alan oldu mu? Hayır ,işte sonuçları

  • Mantık.31 Ekim 2020 07:42

    Deprem  kıyıya biraz  daha yakın bölgede olsaydı görürdün sen zengini  fakiri!  Ne Karşıyaka  ne Göztepe kalırdı!  99 depreminden haberin yok galiba!  Heral kim zngin kim fakir  tek tek saymadılar!  Zevzekliği bırak!

  • Allah bilir31 Ekim 2020 00:16

    Saçmalamış,

  • Sedat31 Ekim 2020 03:58

    sen neyn kafasını yaşıyorsun be adam,

  • Oki döke31 Ekim 2020 00:08

    Sen ölmeyecenmi y***** profesör olmuşsun ama adam olamamışsın

  • Ayşen sak30 Ekim 2020 23:19

    Ekonomik çöküntü ve deprem gerçeği rüşvetçi belediyeler hepsi ayni akp CHP hepayni olan bizlere olur

  • Mucise Reis ;)30 Ekim 2020 22:56

    Savcılar derhal görev başına.. Hangi terör üyesi  derneklere, kurumlara, üyedir? üyelik olduğu yerler lav edilmeli.... kapatılamıyorsa, alternatif 2 . si acilen kurulmalı....  Vatandaşları sokağa mı dökmek istiyor ?. Asgari ücretliye sen yoksulsun diyip aşılamak mı istiyor ? savcılarımız ifadesini almalı. Deprem Allah işidir. Öyle kimse yerini saatini zamanını bilemez. diyanetimiz kılıç kalkanlar ile gerekli hutbeleri milletimize vermeli. İlim bilim bu işi çözemedi. Neyse ki camilerimiz açık...

  • Bir yorum31 Ekim 2020 12:50

    Ermeni türkosu  70 m karelik binalara çiğ balık yemeye  ve az kalori ile yaşamaya alışacaksın o halde.

  • Türkoğlutürk 31 Ekim 2020 07:45

    Japonyadan 7 şiddetindeki depremde bina yıkılıp insan ölmüyor, buradaki gibi. Ne düşünüyorsun.

  • Sedat31 Ekim 2020 04:03

    sen insan evladı olamasın. doğduralı söyleyince zorumuza mı gitti örümcek kafa, akıla bilime  karş olursan olacağı bu

  • emekci30 Ekim 2020 22:47

    Dost acı söyler

  • mehmet 30 Ekim 2020 22:36

    bence ağzı olan konuşuyor..sanki zenginler ölmüyor..hepsi aynı yolun yolcusu..burda bile siyaset yapıyor

  • Hilmi31 Ekim 2020 01:03

    Depremden bahsediyo adam zenginin evi dayanıklı fakire gelince denetleme yok yap gitsin yapıyonuz diyor bu kadar zekan var işte anlama kıtlığı

  • Memet30 Ekim 2020 21:36

    Senin Allahina kurban superrr söylemiş valla

  • 11 1230 Ekim 2020 22:37

    11 12 şiddetinde bı deprem olursa zengen fakir ayrımı kaliyormu bakalim