E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Özlü tatilden dönenleri uyardı---

Prof. Dr. Özlü tatilden dönenleri uyardı

Prof. Dr. Özlü tatilden dönenleri uyardı
03 Ağustos 2020 - 16:54 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Bayram tatili dönüşü yurttaşlarımız 14 gün süreyle dikkatli olmalılar. Kendilerini ve yakınlarını izlemeliler, virüs bulaşmış olabilir" dedi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Kurban Bayramı'nda tatile gidenlere uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, bayram tatili dönüşü vatandaşlardan 14 gün süreyle dikkatli olmalarını, kendilerini ve yakınlarını izlemelerini istedi. Özlü, "Bu süreçte çok sayıda kişiyle temas ettiler. Kendilerine ve yakınlarına virüs bulaşmış olabilir. Eğer koku ve tat alma duyusunda kayıp, boğaz ve baş ağrısı, ateş, öksürük, kas ve vücut ağrıları, bulantı, ishal, halsizlik, nefes darlığı gibi şikayetleri (semptom) ortaya çıkarsa gecikmeden bir sağlık kuruluşuna başvursunlar" dedi.

'VİRÜSÜ KAPMIŞ VE BAŞKALARINA BULAŞTIRIYOR OLABİLİRSİNİZ'

Erken teşhisin, hem virüs bulaşanların iyileşmesi hem de filyasyon çalışmalarının yapılıp, topluma bulaşın önlenmesi açısından çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Özlü, şunları kaydetti:

"Herhangi bir semptomun ortaya çıkmaması, bulaşmanın olmadığı anlamına gelmeyebilir. Siz hasta olmadan da virüsü kapmış ve başkalarına bulaştırıyor olabilirsiniz. Sizden virüsü kapabilecek olan yakın çevrenizdeki dostlarınız, yakınlarınız hastalanabilir, ölebilir. Sevdiklerinize zarar vermemek ve üzülmemek için lütfen hane halkınız dışındakilerle her koşulda 1,5 metre mesafeyi koruyun ve mutlaka usulüne uygun şekilde maske kullanın. Bayram tatiliniz kötü sonla bitmesin." 

Tatilciler dönüş yolunda: Trafik yoğunluğu yaşanıyor

ABD'li ilaç devi virüs aşısının testlerine başladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı05 Ağustos 2020 13:12

    Kalabalığın olmadığı sabah ve yatsı namazları saatlerinde 65yaş üstüne sokağa çıkma yasağı uygulamasının mantıklı bir açıklaması varmı acaba?Bizi cemaatle namaz kılma sevabından gereksiz yere mahrum edenlere hakkımı helal etmiyorum.

  • Bika03 Ağustos 2020 23:36

    Turizmciler para kazanacak diye göz yumulmakta, Eylül ayında 2'nci dalgayla birlikte Covis-19 patlar.

  • Halil03 Ağustos 2020 23:02

    Kışın işi sıkı tutmadınız Yazın insanları nasıl tutacaksınız

  • hakutike 03 Ağustos 2020 23:21

    aynen mar nere ağustos nere bi bitiremediniz  gitti şu sinsi corona yi. daaa.. la ne azimli firüsmiş yaz kış yaşayir vay be.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ03 Ağustos 2020 23:00

    olsun be hocam.biraz nufus planlaması olsun bu nufusu bu ülke kaldıramıyor.bu da bizlere ALLAH ın bir lütfu bence.

  • EKRİST03 Ağustos 2020 20:30

    sayın hocam teşekkürler ama bırak bulaşsın da anyayı konya yı görsünler.

  • yar03 Ağustos 2020 18:32

    Sayılar direk 10 kat fazlası hastayım diyerek zorlamazsan test yapılmıyor allah yardımcımız olsun.

  • Saban03 Ağustos 2020 17:25

    Gunaydin hocam denizler fink atiyor gecmis olsun milletimize yeterli denetim olmazsa once okullar acilmaz sonra isyerleri kapanir bir cok aile issiz kalir tekrar basa sararsin isverenler tekrar devlete para der ulkeler batar biraz su uygulamalarda despot olamadiniz gitti

  • ZELİHA KARAKAŞLI03 Ağustos 2020 20:31

    herkesin başına bir polis mi dikeceksin.herkes kendi  güvenliğini ve korumasını yapacak yoksa olacaklara katlanacaklardır.

  • Fink atmayan03 Ağustos 2020 18:04

    Söz dinlemeyen bencil olan cahil olan umarım günahsızlara bulaştıramadan erkenden gider diğer tarafa. Dünyada nüfus çok, gübreden başka bir işe yaralayanlar iyice azalmalı