E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Keskin ile doktorlara saldırılar ve hekim göçü üzerine ufuk turu---

Prof. Dr. Keskin ile doktorlara saldırılar ve hekim göçü üzerine ufuk turu

Prof. Dr. Keskin ile doktorlara saldırılar ve hekim göçü üzerine ufuk turu
08 Ağustos 2022 - 08:25 borsagundem.com

Sağlık dünyası gün geçmiyor ki bir şiddet olayına hedef olmasın! Saldırılar, artan iş yükü, gelecek endişesi genç doktorları, yurt dışında yeni hayat arayışına itiyor. Peki, çözüm ne? Çocuk cerrahisinin ünlü ismi Prof. Dr. Erbuğ Keskin anlatıyor.

Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa’da ve Konya’da meydana gelen, "doktorlara saldırı” haberleri tüyler ürpertti. Hekimlerin yurt dışına göçünün artması da ayrı bir tartışma konusu. Bununu yanı sıra ülkemizdeki genç doktorların ihtisas tercihlerini neye göre yaptıkları aydınlatılacak başka bir soruyu oluşturdu. Tıp dünyamızda neler oluyor diye önemli bir hocanın görüşlerini almak istedik. Üniversitelerimizde halen aktif olan en kıdemli Çocuk Cerrahisi Bilim Dalı hocalarından Prof. Dr. Erbuğ Keskin’i “Kazandıran Sohbetler”e davet ettik… İşte sorular ve birbirinden ilginç yanıtlar…

VOLKAN KARSAN İLE 'KAZANDIRAN SOHBETLER'İ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bay e08 Ağustos 2022 20:51

    Artık her şey degersizleşiyor yani dünyanın sonu geliyor demektir .....

  • gobel6608 Ağustos 2022 20:28

    Bir ara eczacılar siyaset yapmaya kalktı lakin erdoğan, marketlere ilaç satma yetkisi veririm deyince cin gibi oldular. Siyaset siyasetçilerin işi ve kralı ERDOĞAn'dır, boncuk oynamaya kalkmayın, boncuklarınızdan olursunuz.  

  • BİR DOST08 Ağustos 2022 20:25

    Eskiden genç subaylar endişelenirdi şimdi o ekip temizlendi TTB yönetimine militanlar geçeli doktorlar ve sağlık sektörü endişeleri bitmedi. Milletin aklıyla alay etmeyin, doktorlar aldıkları maaşın yanında hasta başı ek ödeme alıyor. Reis bu ayakları yemez burnunuzdan getirir haberiniz olsun. bu ülkede herkes işini düzgün yapacak. 

  • xyz08 Ağustos 2022 15:04

    VERI gardaş desteğin için teşekkürler. Insan en azından yalnız olmadığını biliyor.

  • Emmi08 Ağustos 2022 11:34

    Genç hekimlerin yüzde doksanı cahil sağlık tarafında yaşanan sıkıntıların çoğu bundan kaynaklanıyor. Teşhis koyamadığı için hastalara atarlanıyorlar

  • DOĞRU08 Ağustos 2022 13:59

    cahil olan seninin gibi hastalıklı beyinler ,hekim dediğin üniversite sınavlarında dereceye girmiş en ağır eğitimi almış ortalama 10 sene okumuş ,çocukluğunu gençliğini yaşayamamış insanlar,burdan avrupaya gidince hepsi el üstünde tutuluyor,çunku oranın insanları medeni eğitim seviyesi yüksek... 

  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 11:59

    Profesörlerin ve büyük hocaların özele geçmesi. Yurt dışına gitmesi. İstanbulda 10 bin lira kira ödeyip maaşı 15 bin lira olması ve gitmesi. 20 yaşında önlüklü sağlıkçı nasıl yetişsin. Haber zaten beyin göçünü anlatıyor. Mühendislerde gidiyor. Sağlıkçılarda gidiyor. THK personeli maaşları düşün kalınca onlarda başka avrupa ülkelere gidiyor. Paran oldu pul. dil bilen zaten durmuyor, aynı işini yapıp daha iyi imkanlar ile daha iyi para ve özel hayata saygılı yerlere gidiyor. Almanyada doktora saldırı haberi duydun mu  ? fransada, yada başka avrupada ?

  • Türkoğlutúrk08 Ağustos 2022 11:24

    Arap aşıkları ABD uşakları boşuna heveslenmeyin yunani arkasındaki İngiliz p.c gibi ortada nasıl biraktiysa,ABD Afganistan'da p.cleriniı nasıl biraktiysa sizde öyle kalacaksınız.bu ülke Arap değil.

  • xyz08 Ağustos 2022 11:00

    Hasan Eğrisöz denen şahıs kaç tane doktor çocuğun var veya kaç tane okutuyorsunda onu söyle. Senin çevren yobazlarla ve avantacılarla dolu olabilir. Öyle kuru milliyetçilik yapma. Bir doktor evlat yetiştirde görelim. Ama sen evladını sana yük olmasın evde bir boğaz eksilsin diye cemaat yurduna gönderirsin. Sen kim doktor yetiştirmek ve onların sıkıntılarını anlamak kim.

  • VERİ08 Ağustos 2022 14:00

    çok güzel yazmışsın ,fakat bunu yoz insanlar idrak edemez...

  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 09:57

    Bilgiğim birkaç isimler var. Evliler önce biri yurtdışına çıktı. şimdi diğeri dil eğitimi alıyor. Aynı biçimde farklı durumlarda var. Kaliteli yetişmiş, bilgi sahibi. Üniversitede kariyer hedefi vardı. Hep frenliyorlar , adam tutuyorlar diyor. kız arkadşaı yurtdışına almanya ya geçti. Evlilik öncesi kendiside bütün kariyer tez doktora vb. frenleyip. Almanya öğrenmeliyim ki, kariyerime orada devame deyim. Çok enerji para harcıyorum ama bazı engelleri aşamıyorum. o bakımdan Almanyaya gitmek için Almanca öğrenip, bütün kariyerimi durdurmaya karar verdim diyor. Yani. Adaletsiz, adam hakları yenen, hak edenin hake ttiği eyre gelmediği bir ortamda . Yurt dışı popüler.. TC de bir yazılım işi için 10 bin 15 bin çok zor. ama yurtdışında aynı yazılım işleri evde , tatilde, kampta, karavanda, herhangi bir yerde internet ile çok rahat ve kolay. maaşlar daha yüksek. erimesi en çokda yetişmiş insanları ülkeden soğuttu. afganları alsınlar hayvan bakmaya bol bol gelişiriz belki :D

  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 10:58

    Sen memleketi ucuza peşkeş çek, sonra 2,800 tl emekli maaş alırım şükür de... çalışırken 5,500 tl alırım asgari amin de. Bizlere gelincede ne duruyorsun hadi git de :D . kendi familyanı yamzışsın, birde bana kendi ırkını çamur atıp yapıştırmaya çalış :D Ben Türk oluyorum. Dergahlara , onba buna hizmetkar olmayan Türk. Senin gibi yobazların, makarna harici et yesin diye , çocukları süt içsin diye, 40 yıl çalışsada bir ev alsın diye.. çalışan Atatürk evlatlarından oluyorum : ) Merak etme senin gibi zihniyetler kör cahiller azaldıkça, Hak edilen seviyeye ulaşılıyor.  Artık Türkiye den yurtdışına iş yapabiliyorsun :D senin gibi kafası basmayanlar bu işlerden anlamaz. Senin gibi ruhunu, bedenini, zihnini, geleceğini, satanlar bizler varken geri adım atmak zorunda kalıyor :D Korku sarmış bile ahahah. " Çırpınış... "

  • Hasan Doğrusöz 08 Ağustos 2022 10:25

    Ne duruyorsun sığır bir an önce gidin Avrupa'ya mi ABD yemi çiçeklerle bekliyorlar sizleri hadi bir an önce defolun da kurtulalım sizin gibi köle zihniyetlilerden