E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Kara korona aşının kullanılacağı tarihi açıkladı---

Prof. Dr. Kara korona aşının kullanılacağı tarihi açıkladı

Prof. Dr. Kara korona aşının kullanılacağı tarihi açıkladı
12 Haziran 2020 - 18:59 borsagundem.com

Prof. Dr. Ateş Kara, aşı çalışmalarının şu an 3. fazında olduğunu, bir sonraki fazda otoriteler tarafından onaylanma aşamasından geçeceğini paylaştı. Kara, "Şu an Faz 3'te olan aşının ekim, kasım ayı gibi kullanılabilme ihtimali görünmekte" dedi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları akademisyeni ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşı çalışmalarının dünya genelindeki durumunu paylaştı.

Kara, aşı çalışmalarındaki aşamaları gösteren tabloyu yayınlayarak, çalışmaların şu an faz 3’te olduğunu, yani binlerce kişiyle aşının koruyuculuğuna yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti. Bir sonraki fazda aşının insanlarda kullanılabilir olduğunun otoriteler tarafından değerlendirileceğini paylaşan Kara, aşının ekim, kasım ayı gibi kullanılabileceğini belirtti.

Kara, “Kovid-19 aşı çalışmalarının bugün için dünya genelindeki durumu, şu an faz 3’te olan aşının Ekim-Kasım ayı gibi kullanılabilme ihtimali görünmekte” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika12 Haziran 2020 21:51

    2021 Ekim ayına aşı yetişir.

  • ekonomist/stratejist 12 Haziran 2020 19:41

    ABD finansörlü Oxford University bilim insanlarının aşı çalışması daha hızlı ilerlemekteymiş som faz çalışması için binlerce insan üzerinde denenecek ve ardından yan etkileri kontrol edilecek falan hepsinin uzun süreci var. En iyi ihtimalle bile sene sonunda olsa bunun üretilmesi dağıtılması organizasyonu öncelik hangi ülkelerde olacağı belli zaten bizlere gelmesi çok uzun zaman alır diye düşünüyorum. Ateş hoca zaten kendi aşımız için bile en erken 2021 Nisan dedi ve yine seri üretime geçilmesi dağıtılması yine zaman alacak. Garanti olan bir şey var bu sene aşıdan hiçbir şey beklememek gerekir ancak 2021 sonlarında sürebilmeleri en olasıdır. Ateş hoca dedi ki bu aşı çıkana kadar mutasyona uğrayıp covid 20, 25 falan da olabilir dedi. Kısacası yolumuz uzun

  • Vatandaş 12 Haziran 2020 19:11

    Acaba! İnşallah