E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Cemil Taşcıoğlu vefatının 3. yılında mezarı başında anıldı---

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu vefatının 3. yılında mezarı başında anıldı

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu vefatının 3. yılında mezarı başında anıldı
01 Nisan 2023 - 17:11 borsagundem.com

Kovid-19 virüsü nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim olan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, vefatının 3. yılında Nakkaştepe Mezarlığı'ndaki kabri başında yad edildi.


Dahiliye alanına birçok makale ve eser kazandıran, çok sayıda doktoru yetiştirmesi dolayısıyla “hocaların hocası” olarak anılan Taşcıoğlu için düzenlenen anma törenine, ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun kardeşi Ahmet Taşcıoğlu, her sene 1 Nisan’da ağabeyinin fularını taktığını belirterek, “Çok değerli bir insandı. Çok güzel onur ve gurur vesilesi oldu ailemiz adına” dedi.

Öğrencisi ve başasistanı Genel Dahiliye Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Selçuk Akpınar, Taşcıoğlu’nu rahmet ve saygıyla andıklarını dile getirdi.

Akpınar, Taşcıoğlu’nun kendileri için çok kıymetli ve özel bir insan olduğunu anlatarak, “Hocalığın yanında insanlığıyla da önde olan bir insandı. Hepimiz için önemli bir mentor” diye konuştu.

Asistanı Nermin İkiz de 15 yıl boyunca birlikte çalıştığı Taşcıoğlu’nun yokluğunu kocaman bir boşluk olarak gördüğünü söyleyerek, “Baba gibi, ağabey gibi her şeyimizi ona danışırdık. İş yerinde yaptığımız en ufak değişikliği görürdü. Her sabah kapısı açık olurdu hocanın, bizden daha erken gelirdi” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi ve Taşcıoğlu’nun hayrına mevlit şekeri dağıtıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)