E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPrestij arayışı! Boeing'de fatura CEO'ya kesildi---

Prestij arayışı! Boeing'de fatura CEO'ya kesildi

Prestij arayışı! Boeing'de fatura CEO'ya kesildi
24 Aralık 2019 - 07:13 borsagundem.com

737 MAX'ların ölümcül kazalarının ardından uzay mekiği denemesinde de gelen başarısızlık Boeing'i yeni arayışa sevk etti. Muilenburg acilen görevden alındı. Yeni CEO açıklandı

Boeing, David L. Calhoun'un yeni CEO ve başkan olarak atandığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada Dennis A. Muilenburg'un bugünden geçerli olmak üzere istifa ettiğini ve Calhoun'un 13 Ocak 2020'de göreve başlayacağını duyurdu. 

Boeing CFO'su Greg Smith ise kısa geçiş döneminde CEO vekili olarak görev yapacak. 
 
Şirket, yönetim değişikliğini güvenin tekrar tesis etmek için  gerekli olduğunu belirtti.

Boeing, 737 MAX'ların iki ölümcül kazasının ardından önceki gün uzay mekiği denemesinde de gelen başarısızlıkla büyük prestij kaybına uğramıştı. 

39 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ALABİLİR

Boeing menkul kıymet başvurularına dayanarak, Muilenburg kıdem tazminatı için yaklaşık 39 milyon dolar almaya hak kazanabilir. Boeing, rakam veya kabul edip etmeyeceği hakkında yorum yapmayı reddetti.

Boeing, geçen ay Muilenburg'un 2019 bonus ve hisse senedi ödüllerinden vazgeçmek için gönüllü olduğunu söyledi. Dosyalara göre 2018 için ikramiye ve hisse senedi ödülleri 20 milyon dolar civarındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)