E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPrens Harry tekrar ABD siyasetine giriyor---

Prens Harry tekrar ABD siyasetine giriyor

Prens Harry tekrar ABD siyasetine giriyor
19 Temmuz 2022 - 14:26 borsagundem.com

2020 yılında İngiliz Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerinden ayrılmasıyla dikkat çeken Prens Harry, BM Genel Kurulu'nda yaptığı açılış konuşmasıyla yeniden ABD siyasetine girdi.

Prens Harry, New York’ta, Nelson Mandela Günü için BM Genel Kurulu’nda açılış konuşmasında, salgın ve iklim değişikliği konularına değinerek dünyanın içinde bulunduğu sorunlara dikkat çekti.

Eşi Meghan Markle’la birlikte gelen Prens Harry, “anayasal hakların geri alınmasını” ve “birkaç kişinin aleyhine olan yalanları ve dezenformasyonu silaha dönüştürmeyi” eleştirdi.

Sözcü'nün haberine göre; Sussex Dükü Prens Harry, Yüksek Mahkeme’nin geçen ay kürtaja dair yasaklama hakkını eyaletlere geri veren Roe v. Wade kararına üstü kapalı bir saldırı da başlattı.

Siyasi olarak taraf seçebiliyor

Prens Harry konuşmasında şu noktalara değindi:

“Yaşadığımız, acı verici bir yıl oldu. Dünyanın her köşesindeki toplulukları mahvetmeye devam eden bir salgın yaşıyoruz.”

“İklim değişikliği, en savunmasız acıyla gezegenimizi alt üst ediyor. Çoğunun pahasına, az sayıdaki yalan ve dezenformasyonu silahlandırıyor.”

“Ukrayna’daki korkunç savaştan ABD’deki anayasal hakların geri alınmasına kadar, Mandela’nın yaşam nedeni olan demokrasi ve özgürlüğe yönelik küresel bir saldırıya tanık oluyoruz.”

İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerinin siyasi olarak tarafsız olmaları gerekiyor. Sussex çifti, resmi görevlerinden geri adım attıklarında “Yaptıkları her şeyin Majestelerinin değerlerini koruyacağına” dair yemin ettiler.

Prens Harry ve Meghan Markle dev bir şirketler ağı kuruyor

 

Prens Harry hükümetten korumalarını istedi

 

Prens Harry ve Megan Markle'ın akıl hocaları Obama çifti mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran19 Temmuz 2022 16:09

    Dünya nın bütün pislik ve musibetlerin aşağı yukarı tamamının sizin ülkenizin başının altından çıktığının farkında olup ta insanlık adına mı konuşuyorsun?  Yoksa dümen dolap çeviren derin devletin  üyesi olarak mı ahkam kesiyorsun?  Mandela nın bütün mücadelesi sizin kurduğunu sömürge düzeni ile mücadele etmekle geçti!  Ne saçmalıyorsun?