E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPrandelli'ye yönetim sahip çıkacak---

Prandelli'ye yönetim sahip çıkacak

Prandelli'ye yönetim sahip çıkacak
28 Ekim 2014 - 07:18 borsagundem.com

Galatasaray Yönetimi, İtalyan çalıştırıcının itibarını teslim edecek

Cim-Bom’da teknik heyetteki otorite zaafiyetinin Ünal Aysal’dan kaynaklandığı ortaya çıktı. Aysal’ın, hocaları by-pass ederek futbolcuları şımarttığı, bunun sonucunda takım içerisinde disiplinsizliğin oluştuğu belirtildi. Yeni yönetim, Prandelli’ye iade-i itibar sağlayacak, hocaya yeniden şans verecek.

Şampiyonlar Ligi’nde Türk Telekom Arena’da Borussia Dortmund’a 4-0 yenildikten sonra, ligde Başakşehir’e de aynı skorla boyun eğen Galatasaray’da herkes teknik direktör Prandelli’yi yargılarken, yeni yönetim ise hastalığın kaynağını bulmak için harekete geçti ve bu konuda en az suçlunun Prandelli olduğu ortaya çıktı.

Duygun Yarsuvat ile birlikte yeniden yönetime dönen Abdurrahim Albayrak, Florya’ya giderek kolları sıvadı ve ilk olarak takımın röntgenini çekti. Albayrak’ın yaptığı görüşmelerde gerek Cesare Prandelli’nin, gerekse futbolcuların çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundukları öğrenildi.

Florya’nın bu noktaya gelmesinde ise  eski Başkan Ünal Aysal’ın hareket tarzının etkili olduğu sonucu çıktı. Aysal’ın, Roberto Mancini döneminde olduğu gibi Prandelli’de de teknik direktörü pasifize edip futbolcularla bire bir görüşmeler yapmasının, negatif sonuçları doğurduğu dile getirildi.

Terim ve Mancini’de de aynıydı

Bugünkü yönetim kurulu toplantısında hazırladığı raporu sunacak olan Albayrak’ın tespitlerine göre Aysal’ın, Prandelli’yi devre dışı bırakarak direkt olarak futbolcularla temas kurmasının, teknik direktör otoritesinin sarsılması anlamına geldiği ve Florya’da futbolcuya dayalı düzene zemin hazırladığı belirtildi. Aysal, Fatih Terim döneminde de Beşiktaş maçı öncesi Drogba ile görüşerek prim pazarlığı yapmıştı.

Prandelli’nin Albayrak’a, “Ne yazık ki başkanın iyi niyetle yaptığı bu görüşmeler futbolcular tarafından farklı yorumlandı. Bu benim de otoritemin zayıflamasına yol açtı” dediği ifade edildi. Takım içindeki gruplaşmalara da yine Aysal’ın verdiği bu tavizlerin yol açtığı belirtiliyor.

Galatasaray bugünkü yönetim toplantısında Cesare Prandelli konusunu ele alacak. Ancak Milliyet’in ulaştığı bilgilere göre İtalyan teknik adamla şu aşamada yollar ayrılmayacak ama teknik kadroya yerli bir isim getirilecek. Fatih Terim döneminde yardımcı hoca olarak görev yapan Hasan Şaş’ın adaylar arasında olduğu bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)