E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPPK toplantısı bekleniyor---

PPK toplantısı bekleniyor

PPK toplantısı bekleniyor
23 Ekim 2013 - 12:22 borsagundem.com

Merkez Bankası’nın PPK toplantı karar özetinde kullanacağı dil ve ekonomik dengelere yönelik sinyalleri önemli olacak

Halk Yatırım, TCMB'nın bugün saat 14:00'da gerçekleştireceği toplantıda süpriz beklemezken, ekonomik dengelere yönelik sinyallerin önemli olacağını belirtti. Halk Yatırım'ın konu ile ilgili görüşleri şöyle: ''Merkez Bankası’nın bugün yapacağı PPK toplantısında, politika faiz oranları ya da para politikasının diğer enstrümanları (zorunlu karşılık oranları, rezerve opsiyon katsayıları gibi) açısından değişiklik içeren bir sürpriz beklenmiyor. Özellikle, Fed’in geçen ayki toplantısında tahvil alımında azaltmaya gitmemesi ve ABD’de yaşanan borç krizi çerçevesinde tahvil azaltımının başlama zamanına yönelik öteleme eğiliminin ağır basması, bizim Merkez Bankası’nın da politika faiz oranını ve faiz koridorunu sabit tutma eğilimini destekler bir görüntü veriyor. Dün ABD’de açıklanan Eylül istihdam verilerinin istihdam artışı açısından zayıf bir görüntü vermesi de, genişlemeci para politikalarından çıkışın yavaş gerçekleşeceği genel görüşünü güçlendirerek gelişmekte olan ülkelere parasal sıkılaştırmaya geçişte alan ve zaman tanıyor.
Bugünkü toplantıda para politikası enstrümanlarında bir değişiklik beklenmemesine karşın, Merkez Bankası’nın toplantı karar özetinde kullanacağı dil ve ekonomik dengelere yönelik sinyalleri önemli olacak. Hatırlanacağı üzere TCMB, geçen ayki toplantısında, küresel sermaye hareketlerinde gözlenen düzelme hareketi doğrultusunda daha iyimser bir görüntü vermiş ve para politikasındaki temkinli duruşun “güçlendirilmesi” ifadesini “korunması” ile değiştirmişti. Cari denge ve kredilerdeki genişlemeye yönelik iyimser beklentiler ağırlığını hissettirirken; enflasyonla ilgili temkinli bir yaklaşım dikkat çekiyordu. Geçen toplantıdan bu yana, cari açıktaki ve kredilerdeki genişleme hız kaybederken; yıllık enflasyon yüksek kalmakla birlikte düşüş trendini korudu. Bugünkü toplantıda, özellikle gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik sermaye hareketleriyle ilgili beklentiler ve orta vadeli enflasyonun hedefe yakınsamasıyla ilgili ifadeler ilgi noktası olacak.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)