E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaPPK öncesi faiz düşüyor---

PPK öncesi faiz düşüyor

PPK öncesi faiz düşüyor
23 Temmuz 2013 - 11:19 borsagundem.com

PPK kararları öncesi 10 yıllık tahvilin bileşik faizi düşüşünü sürdürüyor

Tahvil-bono piyasasında düşük hacimli seyirle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararları beklenirken 10 yıllık tahvilin bileşik faizi düşüşünü sürdürüyor.Küresel piyasalarda ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 2,50'nin altına gerilemesine rağmen dün yurt içinde PPK toplantısına yönelik beklentilerle düşük hacimli, yatay bir seyrin piyasaya hakim olduğu görüldü. Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 8,83 seviyelerinde seyrederken, 10 yıllık tahvilin bileşik faizi ise bugün güne alıcılı bir başlangıç yaptı ve yüzde 8,71 seviyesine geriledi.
Bugün açıklanacak PPK kararlarına yönelik, AA Finans PPK Beklenti Anketi'ne katılan 15 ekonomistten 7'si TCMB'nin yüzde 6,50 olan borç verme faiz oranında (faiz koridorunun üst bandı) 100 baz puan, 6'sı 50 baz puan ve 2'si 75 baz puan artış olacağını yönünde görüş bildirdi. Ekonomistler faiz koridorunun alt bandında ve politika faizinde ise bir değişiklik beklemiyor.
Analistler, küresel piyasalardaki pozitif seyrin devam etmesi ve Merkez Bankası'nın finansal istikrarı sağlamak adına kararlı olduğunu vurgulaması durumunda yükseliş eğiliminin devam edebileceğini belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)