E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPozitif seyir ile yeni zirve test edilebilir---

Pozitif seyir ile yeni zirve test edilebilir

Pozitif seyir ile yeni zirve test edilebilir
24 Aralık 2020 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste 1410 seviyesi kısa vadeli destek haline gelirken, olası hafif alıcılı açılış ile beraber endekste 1420 üzerinde yeni zirveler görülebilir, 1430 seviyesi direnç olarak takip edilebilir...

TL Bonolar: Gösterge tahvil %14 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalırken, 10 yıllık tahvilde de %13 bileşik faiz seviyesi altında seyretmekte. PPK faiz kararına dair beklentiler ön planda…

USD/TL: Dolar kurunda kritik PPK kararı öncesinde 7,65 civarı seyir sürüyor ve geri çekilme çabası sınırlı kalmakta, 7,61 ara destek olarak izlenebilir, ana destek ise 7,50 seviyesinde…

EUR/USD: Paritede 1,2180 seviyesi üzerinde kalınması olumlu, noel tatili ile beraber hacimler oldukça düşerken, 1,2250 kısa vadeli direnç olarak izlenebilir…

Avrupa Piyasaları Kapalı Olacak

Dışarıda Noel tatili dolayısıyla özellikle Avrupa’nın büyük çoğunlukta kapalı olması itibariyle piyasa katılımı ve işlem hacmi görece düşük kalabilir. İçeride ise PPK kararı günün en önemli belirleyici maddesi konumunda. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 325 düzeyinde. TL varlıklarda karar öncesinde kazanımların korunması beklenebilir.

Yükselen trenddeki hareketine devam eden BIST 100 Endeksi tarihi zirvesini yeniledi. Bu sabah Asya borsalarının geneli ve ABD vadeli endeks kontratları olumlu seyir izlerken, endeksin hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Noel tatili dolayısıyla bugün ve yarın Avrupa borsaları kapalı olacağından işlem hacimleri görece düşük kalabilir. Ancak TCMB toplantı kararları öncesinde olumlu seyrin korunmasını bekleriz. 1410 ve 1400 destek, 1430 ise direnç seviyesi olarak izlenebilir. Endekste kısa vadeli görünüm olumlu olduğundan mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,95 düzeyine doğru gelirken, risk iştahında artış ile eurobond piyasasında toparlanma devam edebilir. TL tahvil faizlerinde ise PPK kararı öncesinde yataya yakın bir seyir görülebilir. 10 yıllık tahvil %13 bileşik faiz seviyesi altına yerleşmiş durumda.

EUR/USD 1,2180 seviyesi üzerinde tutunurken, GBP/USD paritesinde AB ile İngiltere’nin anlaşacağına dair tahminler ile 1,36 direncine yaklaşan bir seyir var. Gelişmekte olan ülke para birimleri yatay bir seyir izlemekte, Noel tatili dolayısıyla haftanın devamında hacimler düşük seyredecektir. Dolar kurunda 7,61 ve euro kurunda da 9,25 kısa vadeli belirtilebilecek destek seviyeleri.

Petrolde sert yükseliş var, Brent petrol 52 dolar direncine yakın.

Dolar endeksinde düşüş ile emtia fiyatları yukarıda. Değerli metallere bakacak olursak, gümüş için 26,20 ve altın için de 1900 ons bazında dirençler. Gram TL bazında altın fiyatlarında ise 457 destek 465 direnç konumunda.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1380 üzerinde olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

TL varlıklarda kar realizasyonuna dikkat!

 

Günün önemli şirket haberleri 24/12/2020

 

Merkez Bankası’nın kararı bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)