E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPozitif açılış bekleniyor---

Pozitif açılış bekleniyor

Pozitif açılış bekleniyor
25 Şubat 2021 - 09:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye'de korona virüs vaka sayısı 9.561 artarak 2.665.194'e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 660 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 72 kişi artarak 28.285'e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.540.293.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu Akdeniz'den Karadeniz'e ve eskilerin Adalar Denizi dediği Ege'ye kadar, çevremizdeki tüm sulardaki haklarımızı sağlama alacağız.

Erdoğan: İnadına Kanal İstanbul'u yapacağız.

Fed Başkanı Powell: Faiz arttırımı ve tahvil alımlarının azaltılması konusunda önceden net şekilde iletişim kurulacak.

Enflasyonda yukarı yönlü hareket bekliyoruz, ancak enflasyonun yüksek ya da kalıcı olmasını öngörmüyoruz.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, ABD ekonomisinin Fed'in istihdam ve enflasyon için belirlediği hedeflerin çok uzağında olmaya devam ettiğini belirterek, daha fazla ilerleme sağlanana kadar para politikasının destek sağlamaya devam edeceğini vurguladı .

ABD Başkanı Joe Biden, eski başkan Donald Trump'ın ABD'de yaşama ve çalışma izni olan Yeşil Kart'a ve geçici yabancı işçilere verilen vizelere getirdiği kısıtlamaları kaldırdı.

İspanya, Belçika, Danimarka, Litvanya ve Polonya, AB Liderler Zirvesi öncesinde Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve diğer AB liderlerine mektup göndererek Covid-19 aşı üretiminin hızlandırılmasını istedi.

ABD'li ilaç firmaları Pfizer, Moderna ve Johnson & Johnson Mart sonuna kadar, 240 milyon doz Covid-19 aşısı sağlamayı taahhüt etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan kıdemli bir yetkili ,Aralık ayı sonunda Avrupa Birliği ile Çin arasında imzalanan yatırım anlaşması kapsamında Çin'in taahhütlerini incelemeye alacaklarını açıkladı.

Joe Biden'in yeni ABD Ticaret Temsilcisi olması için aday gösterdiği Katherine Tai, tedarik zincirlerinin güçlendirilmesi ve

Çin'in ticarette verdiği sözleri tutması için çalışacak .

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 51 il ve 2 ilçede sigorta prim teşvikinin süresi 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel mutasyona uğramış yeni tür korona virüs vakalarının artışının ülkede üçüncü dalga tehlikesi yarattığını belirterek dikkatli olunmazsa ülke genelinde kapanma olabileceğini kaydetti.

New York'ta, korona virüs vakaları, hastanede tedavi görenler ve can kayıpları sayısının azalması üzerine eyaletteki birçok kısıtlamanın gevşetileceği belirtildi.

JP Morgan, Bitcoin'de mevcut fiyatın kendi adil değer hesaplamalarının çok üstünde olduğunu bildirdi.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Ekonomi Güven Endeksi açıklanacakken, ABD'de GSYH ve İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.

ABD'de, 1,9 trilyon dolarlık Covid desteğini yarın oylanması bekleniyor.

İnsan Hakları Eylem Planı 2 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir sonraki hafta Ekonomi Reform Paketimizi açıklayarak ülkemizi büyütme kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız.

Borsa İstanbul'un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed Başkanı Powell'ın Senato'da yaptığı sunumda, enflasyona ilişkin riskleri düşük bulduklarına işaret eden bir söylemle hedeflerin hala uzağında olduklarını ve destekleyici para politikasını sürdüreceklerine vurgu yapmasına rağmen küresel piyasalar geçtiğimiz işlem gününe negatif başladı.

BİST100 endeksi ABD vadelileri ve Asya Piyasalarındaki negatifliğe paralel olarak %0,75 oranında azalışla 1.506 seviyesinden başlangıç yaptı.

Açılışın ardından endeks 1.495 seviyesine kadar geriledi. Tepki alımlarıyla yukarı yöne doğru giden endeks Moody's'den gelen haber ile güçlendi. Moody's, Türkiye'nin 2020 yılı büyümesini %1,1 büyüme olarak tahmin ederken, 2021 yılı büyüme tahminini de %3,50'den %4,00'e yükseltti. 5 hafta üst üste hızlı düşüş yaşayan Dolar / TL kuru bu süreçte 7,55 seviyesinden 6,90 seviyesi altına gerileyerek son 7 ayın en düşüğünü gördü. Geçtiğimiz haftayı 7,00 seviyesi altında kapatan kur, bu hafta ise yükselişte ve dün 7,21'e çıkarak 4 Şubat sonrası en yüksek seviyeye ulaştı. TL'deki değer kaybı endeksteki satışları hızlandırdı. BİST100 endeksi gün sonuna doğru gelen sert satışlarla geçtiğimiz işlem gününü %2,30 oranında düşüşle 1.483 seviyesinden tamamladı. Turizm sektörü payları %3,38 oranında değer kazanırken, metal eşya makine sektörü payları %4,40 oranında değer kaybetti.

BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.509 - 1.535 - 1.547 olacakken, destek seviyeleri 1.470 - 1.487 - 1.432 olarak takip edilecek.

Günün önemli şirket haberleri 25/02/2021

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Fenerbahçe Sportif ve Bilici Yatırım sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatanperver25 Şubat 2021 13:25

    Kimler inadına yapacağım der 4-5 yaşındaki çocuklar ve ergen gençler. KANAL ISTANBUL u istemeyen milyonlara saygı istiyoruz .ve medyada taraftar olan ve olmayan siyasetçiler ve bilim adamlarının bir araya gelerek canli programda konuyu tüm yönleri ile tartışmalarını ve halktan gelecek sorulara da cevap vermelerini istiyoruz

  • SEÇMEN25 Şubat 2021 09:34

    bir cumhurbaşkanı milletle neden inatlaşır? kime inat neden bu inat?  istanbul halkının çoğunluğu bu saçma projeye karşı iken, bilim adamlarının konuyla ilgili son derece ciddi çekinceleri ortada iken, inatlaşmanın kime ne faydası var? insanlar pandemiden dolayı yeterince gerilmişken nedir bu gerilim ve nefret politikası?