E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell’ın açıklamalarıyla piyasalarda hava karıştı---

Powell’ın açıklamalarıyla piyasalarda hava karıştı

Powell’ın açıklamalarıyla piyasalarda hava karıştı
18 Mayıs 2022 - 08:50 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Dün Wall Street'te ralli vardı. Olumlu ABD perakende satış verilerinin enflasyonla ilgili endişeleri dengelemeye yardımcı olmasının ardından beklenmedik S&P 500 SPX, %2.02 , Nasdaq COMP'u, %2.76 ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama DJIA, %1.3 artışla yükseldi.

Yatırımcılar, Nisan ayında perakende satışların %0,9 arttığını gösteren Ticaret Departmanı raporunu memnuniyetle karşıladı. Tüketiciler, gaz, gıda ve kira için daha yüksek maliyetlere rağmen ekonomiye kritik destek sağlamaya devam etti bu da Ekonomi yılın ilk üç ayında daralmasına rağmen tüketici ve iş harcamaları hala sağlıklı bir hızda arttığını gösterdi. İngiltere'nin işsizlik oranının 48 yılın en düşük seviyesine ulaşması, Çin'deki karantinaları gevşetme umutlarının yardımıyla Euro , Mart ayından bu yana en büyük yüzde kazancını %1.1 artışla yaptı ve 1.0563$'a ulaştı.

Bu kazanımlar, dolar endeksini de etkiledi ve 103.18'e kadar gerileme gördük ki bu seviye , bu neredeyse iki haftanın en düşük seviyesi.

Ardından Powell’ın Wall Street Journal konferansında yaptığı açıklamada, 40 yılın en yüksek seviyesinde seyreden enflasyonun daha önceki faiz artırımlarından sonra gevşeyememesi durumunda
Fed'in "daha agresif hareket etmeyi düşünmek zorunda kalacağını" söylemesi ile hava karıştı.

Asya borsaları son kazançlarını Çarşamba günü üst üste dördüncü seansına taşımakta zorlandı ve enflasyonla ilgili rahatsız edici şüpheler ve oran artışlarının küresel büyüme üzerindeki baskısı hatırlandı ve önce ABD doları sakinleşti. Japonya’da açıklanan büyüme verilerinin beklentilerden dsha iyi gelmesi ile Nikkei 225 0.69% iken, Şanghay Bileşik Endeksi SHCOMP, -0.37% %0.4 , Hang Seng HSI, -0.64% negatifdeler. S&P 500 vadeli işlemleri %0,2 ve Nasdaq vadeli işlemleri de %0,4 düştü

Batılı petrol şirketleri Venezuela'da tekrar faaliyete geçecek

 

12 göstergesi al veren hisseler

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)