E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPowell'ın açıklamaları sonrası altın sert çıktı, dolar düştü---

Powell'ın açıklamaları sonrası altın sert çıktı, dolar düştü

Powell'ın açıklamaları sonrası altın sert çıktı, dolar düştü
05 Mayıs 2022 - 01:46 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell'ın, 75 baz puanlık faiz artışının bir seçenek olmadığını açıklaması, doların euro ve Japon Yeni karşısında sert düşüşüne neden oldu. TL dahil gelişen ülke paraları da değer kazandı. Altının onsu 1.900 doları aştı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini 50 baz puan artırırken Fed Başkanı Jerome Powell, faiz artışlarının süreceğini ancak 75 baz puanlık faiz artışının aktif olarak değerlendirilen bir seçenek olmadığını açıkladı. Powell'ın açıklaması sonrası dolar euro ve Japon Yeni karşısında sert düştü. Gelişen ülke paraları da dolara karşı değer kazandı.

Karar öncesi yatay bir seyir izleyen ABD borsaları Powell'ın gelecekteki toplantılar için de 75 baz puanlık artışın seçenek olmadığını açıklamasının ardından yükselişe geçti.

Powell'ın mesajları doların da küresel piyasalarda değer kaybına yol açtı.

Dolar, son bir ayın en sert düşüşünü kaydederken Euro/Dolar paritesi 1,06'nın altını, Yen/dolar ise 129 seviyesinin altını gördü. Gelişmeler, Türk Lirası'nın da içinde bulunduğu gelişmekte olan ülke para birimlerine de pozitif yansıdı. Bayram tatili nedeniyle yurt içi piyasaların kapalı olduğu günde 14.84 seviyesini gören Dolar/TL kuru Powell'ın açıklaması sonrası 14.72'lere kadar geriledi. 

ALTIN SERT YÜKSELDİ

Fed kararına ilk tepki olarak sınırlı bir yükseliş kaydeden altın, ilerleyen saatlerde yükselişini hızlandırdı ve altının onsu 1.901 dolara çıktı. Gram altın da 892 liranın üzerini gördü. 

ABD borsaları günü yükselişle kapattı

 

Powell'dan '2 kez daha faiz artırımı' sinyali

 

Fed, politika faizini 50 baz puan artırdı

 

Yellen'dan gelecek yıl için 'sağlam' büyüme beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)