E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell’ın açıklamaları borsaların yönünü belirleyecek---

Powell’ın açıklamaları borsaların yönünü belirleyecek

Powell’ın açıklamaları borsaların yönünü belirleyecek
28 Nisan 2021 - 14:55 borsagundem.com

Küresel yatırımcılar FED’in Nisan ayı para politikası toplantısı sonrası gelecek açıklamaları bekliyor. Powell’ın konuşmasında aşırı iyimser bir tavır takınması kolay para politikasından erken dönüleceğini yorumlarına neden olabilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley’nin Makro Stratejiler Küresel Başkanı Matthew Hornbach ABD Merkez Bankası’nın (FED) iki gün süren para politikası toplantısının yatırımcı davranışlarını önemli ölçüde etkileyebileceğini belirtiyor.

Hornbach CNBC’deki röportajında para politikası toplantısı sonrası FED Başkanı Jerome Powell’ın bugünkü açıklamalarında aşırı iyimser bir tondan kesinlikle kaçınması gerektiğini söyledi. FED Başkanı para politikası toplantısının sona ermesinin ardından gün içerisinde basın mensuplarının karşısına geçecek.

Borsa uzmanı Powell’ın açıklamalarının yatırımcı davranışlarına etkisine ilişkin, “Elimizdeki veriler ışığında önümüzdeki en büyük bilinmeyen FED Başkanı’nın aşırı iyimser bir ton benimsemesi olacaktır” dedi. Hornbach ekonomik görünümün açık bir şekilde iyi durumda olduğunu ifadelerine ekledi.

Hornbach, Powell’ın ekonomik gücü fazlasıyla vurgulaması durumunda bunun FED’in kolay para politikalarını beklenenden erken sonlandıracağına ilişkin şüphelere sebep olabileceği konusunda uyarıyor.

Borsa uzmanı, “Borsalar bu açıklamalardan aşırı iyimserlik sonucunu çıkarabilir ve daha fazla verinin gelmesi için yeterince sabırlı davranmayabilir” görüşlerine yer verdi.

Hornbach Powell’ın Wall Street’in enflasyon ve yüksek tahvil faizleri endişelerini başarıyla hafifletebileceğine inanıyor. Borsagundem.com’un derlediği verilere göre enflasyonun kontrol edilemez bir şekilde yükselmesi ve 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin kısa sürede %1,7’nin üzerine tırmanması özellikle dev teknoloji hisseleri yatırımcıları olmak üzere Wall Street yatırımcılarının en büyük endişesi.

Borsa uzmanı, “Son birkaç aydaki ekonomik veriler olağanüstü olsa da şu anki görünümden özgüven sağlamak için FED’in elinde yeterince veri yok. FED Başkanı’nın değerlendirmelerini bu çerçevede yapacağını düşünüyorum. Elimizdeki veriler iyi, ancak çok daha fazlasına ihtiyacımız var” dedi.

Hornbach ABD ekonomisinin yıl boyunca güçlü performans göstermesini, FED politikalarının da 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileni 2021 yılı boyunca dengede tutmasını bekliyor. Borsa uzmanı, “10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri bu süreçte belirli bir aralıkta seyretmesi muhtemel. Bizim yıl sonu tahminimiz %1,7 seviyesinde. Hazine getirisi beklentileri aslına bakılırsa şu noktada oldukça iyi. Bu nedenle biz gelecek aylarda paranın piyasalara girmesini ve borsayı stabil tutmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri an itibariyle %0,0188 yükselişle %1,639 seviyesinde değerleniyor.

Fed sonrasında dolarda düşüş bekleniyor

 

Bireysel yatırımcılar borsa için doğru zamanı bekliyor

 

Borsa balonunun 5 işareti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali28 Nisan 2021 15:17

    Hiç de Powell belirlemeyecek haber bile yapamadığınız biyoenerji hissesi belirleyecek. On katı talep gelmiş 18 liradan, şimdi 17 lira alıcı yok altta. Yüzde 4-5 düşüş bu sizin görkemli halka arzınız! Uyan SPK ka halka arz için alıcı yok!