E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPowell'dan Rusya ve Çin'e dolar resti---

Powell'dan Rusya ve Çin'e dolar resti

Powell'dan Rusya ve Çin'e dolar resti
23 Haziran 2021 - 00:00 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, "Rusya ve Çin’in dolardan vazgeçme olasılığı sizi endişelendiriyor mu?" sorusuna, "Dolarla rekabet edebilecek bir para birimi yok" cevabını verdi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Rusya ve Çin’in dolardan vazgeçme olasılığının kendilerini korkutmadığını ifade etti.

"DOLARLA REKABET EDEBİLECEK PARA BİRİMİ YOK"

Fed Başkanı Powell, Rusya ve Çin’in dolardan vazgeçme olasılığının Fed'i endişelendirip endişelendirmediği yönündeki soruya, "Radarlarımızda böyle bir şey yok. Dolar dünyanın rezerv para birimi ve onunla rekabet edebilecek başkası bir para birimi yok" yanıtını verdi.

Powell, "Doların gücü, işleyen ABD demokratik kurumları, açık piyasalar ve düşük enflasyon ile sağlanır" ifadelerini kullandı.

RUSYA, BİR SÜREDİR 'DOLARIN ETKİSİNDEN ARINMA' POLİTİKASI İZLİYOR

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, St Petersburg Ekonomi Forumu’ndaki (SPIEF) açıklamalarında, "Merkez Bankası gibi biz de Ulusal Varlık Fonu'na dolar cinsinden hisse yatırımını azaltma kararı aldık. Şu an fondaki hisse yatırımlarının yüzde 35’inin dolar cinsinden, yüzde 35’inin de euro cinsinden olduğunu düşünürsek, Dolar hisselerinden tamamıyla çıkma kararı verdik” demişti.

Rusya’nın elindeki dolar rezervlerinin payını düşürmesi, hükümetin ortaya koyduğu yeni bir politika değil. ABD’nin çeşitli sebepler öne sürerek uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Rusya bir süredir ekonomisini doların etkisinden ‘arındırma’ politikası izliyor.

Küresel piyasalarda gözler Powell'ın sunumunda

 

Powell'ın enflasyon uyarısı hisselerde satış baskısı yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk23 Haziran 2021 11:02

    Çeşitli ülkelerde iktidara yerleştirdikleri hırsızlar sayesinde ülkeleri soyuyorlar

  • Volkan23 Haziran 2021 03:01

    Teknoloji gelişiyor. Çin kriptopara tehlikesini gördü engelliyor. Kripto paraların avantajları, dezavantajları ve eksiklikleri gson 5 yılda örüldü. Yeni çıkarılcak digital para büyük ihtimal ile bir yelpaze şeklinde olur ya da hem perakende, hem toptan, hem yatırım amaçlarını gözetecek şekilde hız, güvenlik, gizlilik, değerini koruma, kamu ve finans kurumlarınca resmi olarak tanınma ve başka paralara komisyonsuz dönüşebilme vs bir çok özelliğe sahip olur.  Bu arada altın ve gümüş kıyamete kadar devam eder. Bu arada zamanında alüminyum gümüşten pahalı imiş ama elktroliz yöntemi ile değeri düşmüş. Her portföyde sigorta amacı ile %5 altın olmalı, parasal bir krizde o kadar yeterli olması lazım.