E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell'dan kritik faiz mesajı geldi---

Powell'dan kritik faiz mesajı geldi

Powell'dan kritik faiz mesajı geldi
13 Kasım 2019 - 17:37 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, "Ekonomik görünümün olumlu olsa da hala kayda değer risklerin sürüyor" dedi. Bu açıklama FED'in bundan sonraki dönemde gerekirse yine faiz indirim kartını çekebileceği anlamına geliyor.

Fed Başkanı Jerome Powell Kongre'deki sunumunda ekonomi rayında gittiği sürece mevcut para politikasının uygun olduğunu söyledi.

Powell "Ekonomi bizim beklentilerimizle uyumlu kaldıkça, büyüme ılımlı, istihdam piyasası güçlü, enflasyon % 2'lik hedefimizle simetrik oldukça şu anki para politikası duruşunun uygun olduğu görüşündeyiz" değerlendirmesini yaptı.

Powell görünümün olumlu olsa da hala kayda değer risklerin sürdüğünü belirtti. Powell küresel anlamda yavaş büyüme ve ticaret politikalarının risk oluşturduğunu ifade etti. 

Powell istihdam piyasasının güçlü olduğunu, gelirlerin ve Tüketici Güveninin arttığını belirtti. Aldıkları politika aksiyonlarının etkilerini takip edeceklerini söyleyen Powell enflasyonun hedefin altında kalıcı olmasının uzun vadeli enflasyon beklentilerini de düşürebileceğini ifade etti.

Powell artan federal borçluluk konusunda endişeli olduğunu da sözlerine ekledi.   

Fed bu sene 3 kez indirime giderek faizi % 1.5 - 1.75 aralığına çekmişti.

Powell ve Fed faiz politikası nedeniyle uzun süredir ABD Başkanı Trump'ın hedefinde. 2020 seçimleri için çalışmaları hızlandıran Trump dün New York'taki konuşmasında çok yüksek faiz ödediklerini, faizlerin inmesi gerektiği söylemini yineledi, Fed'in ülkeyi rekabette dezavantajlı hale getirdiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi13 Kasım 2019 18:15

    Hani ülke parasını alırsanız o ülkeye borç vermiş olursunuz !!! Son bir yılda yurtiçi yerleşikler 35 milyar dolar almış , yine son bir yılda 30 milyar dolara yaklaşık net dış borç ödemesi olmuş ! Dış ticaret açığı 5 milyar dolar fazla veriyor tamam işte her şey  süper değil mi ? İşte böyle değil son bir yılda ülkeye gelen net döviz miktarı sadece 3 milyar dolar !!! Para nerden yurtdışına gitti ? Merkez bankası net döviz rezervinden ! Peki yurtiçi yerleşikler nerden aldı o 35 milyar doları ? Maalesef ortada öyle bir para yok gözüken bankaların MB hesabından satılan TL uzlaşmalı dolar !!!