E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarPowell'dan kriptolar için daha iyi düzenleme yapılması çağrısı---

Powell'dan kriptolar için daha iyi düzenleme yapılması çağrısı

Powell'dan kriptolar için daha iyi düzenleme yapılması çağrısı
27 Eylül 2022 - 15:56 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell Fransa Merkez Bankası'nın düzenlediği panelde kripto para sektöründe daha iyi regülasyonlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Powell Fed'in 'dijital dolar' çalışmasının zaman alacağını da ifade etti.


Fed Başkanı Jerome Powell kripto para birimleri için daha iyi düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Powell kripto para piyasasındaki son çalkantının finans piyasalarının geneline yayılmadığını ancak gelecekte bu durumun değişebileceğini belirtti.

Powell Fransa Merkez Bankası'nın düzenlediği paneldeki 'dijital finans' konulu toplantıda küresel faiz artışlarının merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosisteminde önemli yapısal sorunları ortaya çıkardığını söyledi. Powell "İyi haber, merkeziyetsiz finansla geleneksel bankacılık ve geleneksel finans sistemi arasındaki etkileşimin şu anda çok fazla olmaması" diye konuştu.

Powell video aracılığıyla yaptığı konuşmada "Bu durum sonsuza kadar devam etmeyecek. DeFi yayıldıkça ve daha çok bireysel müşteriye dokunmaya başladıkça daha uygun düzenlemelere ihtiyaç olacak" ifadesini kullandı.

Fed'in hala dijital para birimi fikrini müzakere ettiğini belirten Powell bir süre daha bu konuda kesin karar alınmasını beklemediğini söyledi ve "Bu konuda ilerleme sağlamak için yürütme organı ve Kongre'nin onayına ihttiyaç var. Bu nedenle bü sürecin en az birkaç yıl daha süreceğini düşünüyoruz." şeklinde yorum yaptı.

Powell: Olağan dışı bir dizi aksaklıkla uğraşmaya devam ediyoruz

 

Powell: Enflasyonu yüzde 2'lik hedefe getirmekte kararlıyız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Eylül 2022 22:32

    Adamın şakası yok. Güldük eğlendik, adam ciddi. Ekonomi soğuyacak ve duraksatılacak diyor. Bedeller ödenecek diyor. Adam gayet ciddi. ABd borsaları bu durumdan endişelendi bugun. Avrupanın yaşadıkları ortada... Sırada ABd ye mı gelecek ? işte Geldiğine dair en önemli nokta aslında bugun ortay açıktı ABD borsaları sp ve Dow  grafikleri ekranalra açıldı.... Yaa 2020 kasım ve gunumuz... peki bu noktalar test edilecek mi ? teste dilirse abd de avrupaya uyum sağlayacak mı ?  2 yol var, hangi taraf seçilecek... Bir çalkantı olabilirmi ? kısa süre/uzun süre bilinmez.. bu endişeler ABD de biraz kasar satışı rotaya çıkarttı. Aynı durum BTC içinde geçerli 20,000 üzeri tutunamadı tutunup 30 binlere gelmesi ve üzerine beton attığı bu noktadan 100 bin konuşulması hayalleri var... btc de20-23 üzeri net dolmaz ise 18 lerden 14500 lere kadar sarpması, hareketını çekip sonra 20 lere gelmesi beklenebilir. ABD burada kilit. Borsamız içinde kar sataış oluşturabilir. ABD izleyelim bu hafta.