E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell'dan faiz artırım sinyali---

Powell'dan faiz artırım sinyali

Powell'dan faiz artırım sinyali
20 Haziran 2018 - 16:46 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, "Ekonominin güçlü olduğu ortamda kademeli faiz artırımları devam etmeli" dedi

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD'de istihdam piyasasının aşırı sıkı görünmediğini ve Fed'in ekonominin güçlü olduğu ortamda istihdam ve enflasyon hedeflerini dengelemek için yavaş yavaş faiz artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.
Portekiz'in Sintra kentinde düzenlenen bankacılık konferansında yapacağı konuşmayı basına dağıtan Powell, "Ekonominin güçül olduğunu ve görünüm için risklerin dengelendiği ortamda, faiz artırımı için durum güçlü olmaya devam ediyor. Ücretlerde bylümenin hali hazırda ılımlı olmaya devam etmesi, istihdam piyasasını ayırı sıkı olmadığına işaret ediyor. İşsizlik oranını daha da düşmesi büyük olasılık" ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie20 Haziran 2018 17:19

    Beline kuvvet sayın Powell. Faizleri en az 500 baz puan arttırmanız gerek. Elini korkak alıştırma. İsrail olarak arkandayız.

  • Bika20 Haziran 2018 16:58

    Piyasa FED'den 2018 yılında 4, 2019 yılında 3 faiz artırımı bekliyor. ECB'den 2018 yılı sonunda parasal genişlemeye son vermesini, 2019 yılı ikinci yarısı da bir faiz artırımı bekleniyor.