E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell'dan faiz açıklaması---

Powell'dan faiz açıklaması

Powell'dan faiz açıklaması
09 Nisan 2018 - 09:16 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, bankanın faiz oranlarını daha da artırması gerektiğini söyledi. Powell, faiz artırımının ekonomik hedeflerin desteklenmesi için en iyi olacağı vurgusunu yaptı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, kendisinin ve diğer politika yapıcıların ABD ekonomisinin faiz oranlarının yavaş yavaş daha da artırmaları gerektireceğine inandıklarını söyledi.

Fed'in, enflasyonu kontrol altında tutmak için faiz artırımlarını sürdürmesi gerekmesinin muhtemel olduğunu ifade eden Powell, yaptığı açıklamada, "Ekonomi genel olarak cari patikasında kalmaya devam ettiği sürece, federal fon faiz oranlarının kademeli olarak daha da artırılmaları hedeflerin desteklenmesi için en iyi yol olacak" diye konuştu.

Powell, ABD'nin ekonomik görünümü için risklerin aşağı yukarı dengeli göründüğünü ifade ettiği konuşmasında, Fed'in enflasyon ve istihdam hedeflerine ulaşılması için beklemesi halinde enflasyonun arzu edilmeyen seviyelere yükselebileceğini de vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)