E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPowell’dan ‘altına’ darbe!---

Powell’dan ‘altına’ darbe!

Powell’dan ‘altına’ darbe!
05 Mart 2021 - 08:40 borsagundem.com

Powell'ın açıklamalarının piyasa beklentilerini karşılamaması altın fiyatlarını vurdu

Fed Başkanı Powell'ın dün yaptığı açıklamanın piyasaların Fed'in ABD Hazine kâğıdı getirilerinde yükselişin önüne geçmek için adım atacağı beklentileri karşılamaması altın fiyatlarını vurdu.

Powell'ın açıklaması sonrasında ABD uzun vadeli Hazine kâğıdı getirilerinde yükselişin hızlanması ve ABD Doları'nın güçlenmesi spot altın fiyatını 9 ayın en düşük seviyesine indirdi.

1691 dolar/ons desteğinin altına sarkarak 1687,37 dolar/ons seviyesini gören spot altın şu sıralarda düne göre yüzde 0,26 kayıpla 1693,33 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Powell'in Fed'in ABD Hazine kâğıdı getirilerindeki yükseliş konusunda rahat olduğu mesajını veren açıklamaları sonrası altın fiyatında bu düşüşün kaçınılmaz olduğunu belirten analistler, düşüşün 1600 dolar/ons seviyesine doğru devam edebileceğine ifade ediyorlar.

Dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu SPDR'nin altın pozisyonu da yüzde 0,4 azalarak 1078,3 tona geriledi.

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine kâğıdının getirisi yüzde 1,583 seviyesine kadar yükselişin ardından 1,5748 civarından işlem görüyor. EURUSD de düne 1,19515'e kadar düşüş sonrasında 1,199609 seviyesinde.

Dünkü yükseliş sonrası dolar sakin başladı

 

20 günde yüzde 10 kayıp! ABD borsalarında Powell şoku

 

Powell'ın konuşması piyasaları salladı

 

Asya borsaları ABD sonrasında geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ05 Mart 2021 11:20

    Tüm dünya altına yatırım yaptılar.bunları geri almak isteyen abd hayali paralar ve ayak oyunları ile milleti kandırıp altınlarını almak istiyorlar.bence abd de sistem çöküşü olacak veya abd ile çin 3.dünya savaşı yapar ihtimali yüksek.