E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell Wall Street rallisini umursamıyor---

Powell Wall Street rallisini umursamıyor

Powell Wall Street rallisini umursamıyor
11 Haziran 2020 - 10:55 borsagundem.com

FED toplantısı sonrasında açıklama yapan ABD Merkez Bankası Başkanı gelen bir soru üzerine piyasalardaki yükselişle ilgilenmediğini açıkladı. Bu ifadelerse Wall Street’te olumlu bir mesaj olarak yankılandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası’nın (FED) iki günlük politika toplantısının ardından FED Başkanı Jerome Powell’ın basın açıklamalarına odaklandı.

FED halihazırda politika faizini neredeyse sıfıra indirerek ve piyasanın bazı bölgelerine milyarlarca dolar teşvik vererek korona virüs hasarını azaltmak için eşi görülmemiş birçok destekleyici adımı atmış ve piyasaları tatmin etmişti. Yatırımcılar toplantı sonucunda açıklanacak kararlarda keskin bir değişiklik beklemese de Powell’ın her kelimesi Wall Street için gündem niteliği taşıyordu.

Powell’ın açıklamaları piyasalarda olumlu bir etki yaratsa da FED’in geleceğe ilişkin beklentileri karamsar bir geleceğe işaret etti. Finans şirketi Jeffries’ten David Zervos CNBC’ye verdiği röportajda piyasalarda oluşan bu çelişkili havaya rağmen Powell’ın açıklamalarının genel olarak iyi hissettirdiğini söyledi.

Jeffries’in Baş Piyasa Stratejisti David Zervos FED Başkanı’nın açıklamalarının piyasalarda iki farklı görüşe neden olacağını belirtiyor. Zervos konuya ilişkin “FED’in açıkladığı rakamlar oldukça kasvetli. FED’e göre 2022 sonunda işsizlik rakamları halen %5,5 oranında olacak. Bu daha önceki beklentilerin çok üzerinde. Bu hiç dostça bir ekonomik çalışma değil. Bunun ardından FED bize ‘Arkandayız, daha fazlasını yapacağız, yapılması ne gerekiyorsa onu yapacağız’ ifadeleriyle sesleniyor. Bana kalırsa borsalar bu iki görüş arasında boğuşacak" ifadelerinde bulundu.

"Biz de FED'le ilgilenmiyoruz"

Powell’ın Wall Street’teki mart ayından itibaren devam eden yükselişe dair sorulan bir soruya cevabı ise Zervos’a göre piyasalarda ziyadesiyle olumlu karşılandı. Powell’ın piyasalardaki yükselişle ilgilenmediğini söylemesi ve herhangi bir balon oluştuğuna dair çağrı yapmaması Baş Stratejist tarafından olumlu karşılandı. David Zervos, “Bu oldukça güçlü bir yorumdu. Bize bir sürü uyarıda bulunarak çalışanlara yeniden iş sağlamak ve enflasyon hedefine yeniden ulaşmakla görevli biz yatırımcılara işimizi öğretmemesi oldukça doğruydu. Biz de finansal stabilitenin sağlanması için kullanılan birçok karmaşık veriyle ilgilenmiyoruz” dedi.

Fed sonrası piyasalar yatay seyretti

 

ABD'nin mayıs ayı bütçe açığı 398.8 milyar dolar

 

ABD'nin ham petrol stokları arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)