E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: Mevcut politika duruşu muhtemelen uygun kalacaktır---

Powell: Mevcut politika duruşu muhtemelen uygun kalacaktır

Powell: Mevcut politika duruşu muhtemelen uygun kalacaktır
30 Ekim 2019 - 22:25 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, bankanın Ekim ayı politika toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Fed Başkanı Jerome Powell, bankanın Ekim ayı politika toplantısının ardından basın konferansında açıklamalarda bulundu.

Para politikasının iyi bir konumda olduğunu belirten Fed Başkanı, "Mevcut politika duruşu muhtemelen uygun kalacaktır." diye konuştu.

Fed Ekim toplantısında 8'e karşı 2 oyla 25 baz puan faiz indirimine gitti. Powell, "Bugün faiz indirimi lehine güçlü bir oylama oldu." dedi ve sözlerini "Bugün doğru kararı aldığımıza güçlü bir şekilde inanıyorum." diye sürdürdü.

Enflasyonist baskılar zayıf kalmayı sürdürüyor

Enflasyonist baskıların zayıf kalmayı sürdürdüğüne dikkat çeken Powell, "Enflasyonun yüzde 2'ye yükselmesini bekliyoruz." dedi.

"Ekonominin ılımlı bir hızda büyümeyi sürdrümesini bekliyoruz." diyen Powell, sözlerini "Zorluk çeken birçok kişi artık fırsatlar yakalıyor." diye sürdürdü.

Tüketici sektörünün güçlü olduğunu söyleyen Powell, politikanın görünümü desteklemek için iyi bir şekilde pozisyonlandığını düşündüklerini ifade etti ve somut yeniden değerlendirme ile görüşlerinin değişebileceğini sözlerine ekledi. Powell, tüketicilerin güçlü bir şekilde büyümenin dinamosu olduğunu ve istikrarlı göründüğünü ifade etti.

Dünyanın güçlü bir dezenflasyonist baskı altında olduğunu ifade eden Powell, ABD'nin küresel dezenflasyonist baskılardan muaf olmadığını vurguladı.

Fed faizi 25 baz puan indirdi

 

"Şu anda faiz artırımı düşünmüyoruz""

Tüketicilerin "diğer zayıflıklardan etkilenmiyor gibi göründüğünü" söyleyen Powell, "Enflasyonun yükseldiğini şu anda pek görmüyoruz." dedi. Powell, "Şu anda faiz artırmını düşünmüyoruz." dedi.

Fed Başkanı Powell, "Görünümün kayda değer ölçüde değişmesi durumunda karşılık veririz." dedi. Powell, faiz patikasının görünümüne ilişkin "Gelecekte faiz artırımının uygun olacağı zamanlar olacaktır." dedi ve şu anda faiz artırımı düşünmediklerini vurguladı.

Faiz artırımından önce enflasyonun dikkate değer şekilde yükselmesi gerektiğini söyleyen Fed Başkanı, faizlerin genişlemeci bir seviyede bulunduğunu ifade etti. Powell, faizlerin işletme yatırımlarının ana unsuru olmadığını belirtti.

"Reel Fed fonlama faizi muhtemelen sıfırın hafifçe altında"

Ticaret savaşı ve Brexit'e ilişkin değerlendirmede bulunan Powell, "Anlaşmasız Brexit riski somut şekilde azalmış gibi görünüyor." dedi.

Powell, ticaret gerginliğinde sürdürülebilir bir azalmanın "iyiye işaret" olacağını söyleyen Powell, bununla birlikte ticaret gerginliğinin azalmasının ekonomiyi desteklemesinin zaman alacağını belirtti.

Ayrıca Powell, "Bizim görünümümüz yüzde 2'ye yakın ılımlı büyüme yönünde." dedi ve kapsayıcı bir büyümenin maliye politikasıyla sağlanabileceğinin altını çizdi. Powell, reel Fed fonlama faizinin "muhtemelen sıfırın hafifçe altında" olduğunu söyledi.

"Hazine bonosu alımları parasal genişleme değil"

Küresel büyüme ve ticaret gelişmelerinin hala risk oluşturduğunun altını çizen Fed Başkanı, Hazine bonosu alımlarının "tamamen teknik önlemler" olduğunu ve parasal genişleme ile karıştırılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Bugüne kadarki politika ayarlamalarının ekonomiye destek sağlayacağını belirten Powell, "Mevcut politika duruşu muhtemelen uygun kalacaktır." diye konuştu.

ABD para piyasalarında yaşanan likidite sıkışıklığına ilişkin konuşan Fed Başkanı, likiditenin repo piyasasında yaşanan çalkantıda "beklendiği gibi akmadığını" söyledi.

Fed Ekim toplantısında ne yaptı?

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Ekim toplantısında beklentiye paralel olarak 25 bp faiz indirimine gitti. Böylece banka fonlama faizinde hedef aralığı yüzde 1.50 – 1.75 aralığına çekti.

Fed aşkın rezerve uygulanan faiz oranını (IOER) yüzde 1.80'den yüzde 1.55 seviyesine çekti.

 Ekim toplantısının karar metninde belirsizliklerin varlığını koruduğu belirtilirken, uygun faiz patikasının değerlendirileceği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi30 Ekim 2019 22:48

    Dolar p.ç gibi ortada kaldı ! Sahibi bile sahip çıkmıyorsa  alıp cebinize koymayın şu emperyalistlerin parasını ! 1972 deki gibi bir rest daha çekerlerse tuvalet kağıdı bile olmaz bunların değersiz parası ! Bunların değersiz kağıtları PARA bile değil aslında  PARA değer karşılığı olan varlıktır oysa kağıt para dedikleri şey borç senedi dir ! Siz hangi ülkenin kağıt parasını alırsanız o ülkeye borç vermiş olursunuz !!! Y.T.D.

  • M.ç.31 Ekim 2019 07:37

    Sorun dolarda değilki tl de

  • Pardus31 Ekim 2019 06:24

    Dolar dünyanın 100 yıldır en itibarlı parasıdır. Abdde enflasyon 100 yıldır %10a yukselmemistir. Abd hoşuna gitmeyen işler yapıyor olabilir ama bu gerçekleri görmenize engel olmamali

  • Koray30 Ekim 2019 22:41

    Trump büyük adam o nerse o oluyor.