E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPowell: Kripto paralar büyük risk taşıyor---

Powell: Kripto paralar büyük risk taşıyor

Powell: Kripto paralar büyük risk taşıyor
19 Temmuz 2018 - 11:49 borsagundem.com

FED başkanı Powell, 8 ay önce yaptığı açıklamaların tam aksine bu kez kripto paralara şok yorum getirdi. Başkan, büyük riske dikkat çekti.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, kripto para birimlerinin yatırımcılar için büyük riskler oluşturduğunu söyledi. Başkan’ın bu sözleri kripto para piyasasına yönelik endişeleri de artırdı. Kongre üyelerine konuşan Powell, tecrübesiz yatırımcıların fiyatı yükselen varlıkları gördüğünde “Harika, bunu satın alacağım” diye düşündüklerini,  aslında, bunun hiçbir garantisi olmadığını belirtti ve ekledi: "Bunlara ek olarak yatırımcı ve tüketici koruma sorunları var. Kripto paraların kullanım değeri olmadığından gerçek para yerine konulamaz. Yatırımcılar için büyük riskler taşıyor."

İKİ KONUŞMA ARASINDAKİ ÇELİŞKİ DİKKAT ÇEKTİ

Jerome Powell’ın bu konuşmasının, geçtiğimiz yıl FED başkan adayıyken yaptığı açıklamalarla çelişmesi dikkat çekti. Powell, o zaman, kripto para varlıklarındaki düşüşün ekonomiyi istikrarsızlaştırmayacağını ancak uzun vadede kripto paraların önemli olabileceğini, Bitcoin‘in altında yatan Blockchain teknolojisinin ile toptan ödemeler kısmında ciddi kullanım alanları oluşturabileceğini belirtmişti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hacı22 Temmuz 2018 11:43

    Adam doğru söylüyor. Çay oacağındaki markanın değeri artıyormuydu. Çayın fiyatı artınca artıyordu. Yani arkada bir emtia vardı. Amaç kripto ise arkaya bir emtia veya bir kıymet koyulmalı

  • Bika19 Temmuz 2018 22:19

    Türkiye'de eskiden iş hanlarındaki çay ocaklarında marka usulü ödeme sistemi vardı. Powell, kripto para çay ocaklarında bile geçmez diyor !

  • Okie Dokie19 Temmuz 2018 12:09

    Powell sen kimsin ya? Sen nasıl kripto para endüstrisine çomak sokarsın. Seni oraya İsrail getirdi indirmesini de biz biliriz.