E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: Güçlü ekonomi tüm Amerikalılara ulaşmadı---

Powell: Güçlü ekonomi tüm Amerikalılara ulaşmadı

Powell: Güçlü ekonomi tüm Amerikalılara ulaşmadı
04 Aralık 2018 - 08:46 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisininin artan ücretlerle birlikte güçlü olduğunu, ancak düşük gelirlilerin bundan faydalanamadığını söyledi

Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının artan ücretlerle birlikte "güçlü ekonomiye" doğru ilerleme kaydettiğini, ancak düşük gelirlilerin birçoğunun geride kaldığını söyledi.

Powell, Pazartesi günü Washington'da yaptığı konuşmanın metninde, "Fed'in misyonu güçlü bir ekonomiyi ve sağlam bir finans sistemini desteklemek," dedi ve "Bu hedeflere doğru önemli bir mesafe aldığımızı söylemekten memnunluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Powell'ın eski başkan Janet L. Yellen'ın adına verilen bir ödül töreninde yaptığı bu konuşmanın metni Fed tarafından yayınlandı, ancak bu etkinliğin duyurusu daha önceden yapılmamıştı.

Powell, ABD ekonomisinin gücü hakkındaki fikrini yineleyerek, ABD işsizlik oranının 1969'dan bu yana en düşük seviyesine inmesi, ücret artışları, artah hanehalkı refahı ve yükselen Tüketici Güveninin güçlü tüketici harcamalarını desteklediğini söyledi. Öte yandan, Powell, ABD ekonomisinin düşük ücretlilerin gelirlerinde son yıllarda görülen yavaş büyüme, sadece son dönemde yükselen verimlilik ve yaşlanan nüfus gibi uzun vadeli zorluklarla karşı karşıya bulunduğunu sözlerine ekledi.

Powekll, "Bu güçlü ekonominin ce sağlam finans sisteminin faydaları Amerikalıların tümüne ulaşmadı" dedi ve "Genel istatistik, gelir, köken ve coğrafyadan kaynaklanan önemli eşitsizlikleri maskeleme eğilimimde" şeklinde görüş bildirdi.

Powell bu konuşmasında ekonomi ve para politikası konusuna ilişkin fikirlerinden bahsetmedi. Fed Başkanı, geçen hafta yaptığı konuşmada, Fed'in gösterge faizinin, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin nötr faize (ekonominin ne genişlemesine ne de daralmasına neden olan faiz seviyesi) ilişkin tahmin aralığına yaklaştığını söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)