E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell frene bastı---

Powell frene bastı

Powell frene bastı
09 Mart 2023 - 09:10 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

  • Küresel piyasalarda Powell’ın faiz artış hızına daha karar vermedik söylemi etkili oldu ve risk iştahı nispeten açıldı. Bej Kitap raporunda ise güçlü itihdam ve ekonomik aktiviteye işaret edildi.
    ABD endeksleri Dow Jones endeksi hariç pozitif tarafta yer aldı. Dow Jones endeksinin negatif tarafta yer almasında Tesla’daki düşüşler etkili oldu. ABD vadeliler ise yataya yakın karışık seyirle işlem görüyor.

    Avrupa endeksleri sınırlı bir yükselişin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Sağlık hisseleri %0,65 düşerken Banka hisseleri %1,2 yükseldi.

    Asya endekslerinde karma bir seyir hakim.Bölgedeki veri akışına baktığımızda Japonya son çeyrekte %0,1 ile beklenti altında büyüme kaydederken düşüşte özel tüketim etkili oldu. Çin enflasyonu ise %2,1’den %1’e geriledi gıda fiyatlarındaki düşüş ve baz etkisi veride etkili oldu.

    BIST100 Endeksi dünü 55.49 (% 1.05) puanlık yükseliş ile 5.438 seviyesinden ve 86.385 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki kâr satışları banka hisseleriyle birlikte yerini çıkışa bıraktı. İş Bankası C ve Garanti Bankası günü tavan fiyattan ve satıcısız kapattı. Banka hisseleri öncülüğündeki çıkış piyasanın genelini etkisi altına aldı. Bazı holding hisseleri de çıkışa öncülük etti. Döviz kurlarında ise yatay seyir korunmakla birlikte dış piyasalardaki euro dolar parite hareketleri iç piyasalarda döviz kurları üzerinde etkisini gösteriyor.

    ABD’den işsizlik maaşı başvurularını takip edeceğiz.

    BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

  • Çin'de tüketici fiyatları beklentilerin altında

     

    Yabancıların favori hisse senetleri

     

    12 göstergesi "al" veren hisseler (09/03/2023)

     

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)