E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell fırtınası---

Powell fırtınası

Powell fırtınası
08 Mart 2023 - 09:28 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Powell’ın sunum sonrasında yapmış olduğu yorumda, makro veriler desteklerse faiz artırımlarına devam edebiliriz açıklaması piyasalarda risk iştahını kesti. Dolar endeksi 105,50 civarına yükselirken ABD 10 yıllık getirileri %4,00 seviyesine geldi. 2 yıllık – 10 yıllık tahvil makası ise 100 baz puana çıkarak 1981’den beri en yüksek seviyeye ulaştı. Piyasalarda %5 ile faizlerde zirve olabilecek beklentisi zayıflarken Fed’in önümüzdeki faiz kararında 50 baz puan artışına gitme ihtimali %15’ten %75 seviyesine yükseldi.

ABD endeksleri %1,5’i aşan düşüşle işlemlerini sonlandırdı. Bu düşüşle Dow Jones endeksi 2023 yılında ilk defa satıcılı tarafta yer aldı. ABD vadelilerde satış ağırlıklı bir fiyatlanmayı takip ediyoruz.

Avrupa endeksleri Powell sonrasında değer kaybıyla sonlandırdı. Maden hisseleri %2,5 ve teknoloji hisseleri %1,8 geri çekildi. AMB faiz artırım beklentileri de Temmuz’a kadar 150 baz puana yükseldi.

Asya endeksleri Japonya hariç %2,5’e varan düşüşle isle görüyor.

BIST100 Endeksi dünü 10.41 (% 0.19) puanlık düşüş ile 5.381 seviyesinden ve 94.217 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da çıkış hareketi kâr satışlarıyla karşılaştı. Hisse bazlı hareketlilik sürmekle birlikte piyasaya banka hisseleri yön verdi. Banka hisseleriyle gelen yükseliş, yine banka hisselerine gelen kâr satışlarıyla yerini düşüşe bıraktı. Satışlar derinlik kazanmadı ve karşılandı. Döviz kurlarında hafif yükselişe rağmen yatay seyir korunuyor.

Bugün Almanya’dan sanayi üretimi ve perakende satışlar, ABD’den JOLTS ve ADP ve Euro Bölgesi’nden büyüme verilerini takip edeceğiz. Ayrıca bugün Powell’ın sunumu temsilciler meclisinde de devam edecek ve AMB Başkası Lagarde’ın konuşmaları gündemimizde olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Artan sıkılaşma endişeleri risk iştahını baskılamaya devam ediyor

 

Beyaz Saray: Fed yetkilileri 'durup bir nefes almalı'

 

Günün önemli şirket haberleri 08/03/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)