E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarPowell: Fed'in dijital para birimi, doların gücüne destek olabilir---

Powell: Fed'in dijital para birimi, doların gücüne destek olabilir

Powell: Fed'in dijital para birimi, doların gücüne destek olabilir
17 Haziran 2022 - 20:48 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in dijital dolar çıkarmasının doların küresel gücünü korumasına destek olacağını söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dijital dolarla ilgili açıklamada bulundu.

Powell, merkez bankasının doların uluslararası alanda konumu üzerine düzenlediği araştırma konferansında yaptığı açıklamada “Bir ABD merkez bankası dijital para birimi (CBDC) doların uluslararası gücünü korumaya potansiyel olarak destek olabilir” dedi.

Powell’ın bugünkü konuşması öncesinde dijital para hakkında merkez bankası yetkililerinin genel olarak fikir birliğine varmakta zorlandığı belirtiliyordu.

Fed, dijital dolar üzerine son dört aydır görüş topluyordu. Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, bu fikrin en büyük destekçilerinden biri olurken Fed yönetim kurulu üyelerinden Chris Waller fikre karşı çıkıyordu.

Powell, “Geri bildirimleri değerlendiriyoruz. Sadece dünyanın şu anki durumunu değil aynı zamanda gelecek beş, 10 yıl arasında küresel finansal sistemin nasıl gelişeceğini değerlendiriyor olacağız” diye ekledi.

Powell aynı zamanda Fed’in enflasyonu yüzde 2 hedefine getirmeye odaklanmış durumda olduğunu belirtti.

10 ÜLKE DİJİTAL PARA ÇIKARDI

Atlantik Konseyi’nin verilerine göre bu zamana kadar 10 ülke kendi merkez bankası dijital para birimlerini çıkarırken 105 tane ülke daha bunu değerlendiriyor.

Fed'in Para Politikası Raporu'nda fiyat istikrarı vurgusu

 

BİST duyurdu: 23 hissenin pazarı değişiyor

 

BİST hisseleri haftalık bazda yüzde 0,38 değer kaybetti

 

Hub Girişim yüzde 133 oranında bedelli kararı aldı

 

Fed Başkanı Powell'dan 'faiz artışına devam' sinyali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Prezo18 Haziran 2022 12:08

    Bırak bu işleri patlat bir 75 baz daha bak nasıl doların değerleniyor sanki bilmiyoruz kılıfçı

  • Muize Reis : )18 Haziran 2022 09:45

    yani ileride zorunlu olarak yeni sistemlerde reel usd nin enstegresi planlanıyor. bu alyapı sanal usd ye entegre olacak sistemle rile bankalar finans sanal dunya meta oartamları  vb.. yanı luna da karşılıksız usd lerden sistem ters takla attı.. ama bunu reel usd ye entegre edecek yasal duzenlemeler ile ciddi problemler aşılacak mantıgı var. bunlar emekleme evrelerı.  robot yapıyorsun ayakda duramıyor, o misal... bir kaç yıl sonra yurumeye koşmaya zılamaya atraksıyon ahreketleri yapacak konuma gelecektır... yanı bu olaylar ciddi adımlar ve duzenlemeler ile entegre olacak işler. uzun vade

  • Kürşad 17 Haziran 2022 23:02

    Bu kılkuyruk Dünyayı parmağında oynatıyor, koyu kapitalzmin baş figüranlarından birisi bu. Bu finansal/ekonomik sistem değişmedikçe, yıkılmadıkça hiçbir ülke tam bağımsız değildir.