E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: Fed'de statükoyu koruyacağız---

Powell: Fed'de statükoyu koruyacağız

Powell: Fed'de statükoyu koruyacağız
28 Kasım 2017 - 08:21 borsagundem.com

Trump'ın Fed başkan adayı Powell, Salı günkü onay oturumu öncesinde Fed'in mevcut politikasını sürdüreceğinin sinyalini verdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed başkanı adayı Jerome Powell, kanun yapıcılara yapacağı onay oturumu öncesinde bir şeyi açıklığa kavuşturdu: Fed'de kökten bir değişikliğe gitmeyecek.

Jerome Powell, Salı günü yapacağı oturum öncesinde Senato Bankacılık Komitesi'ne yaptığı açıklamasında Fed'in faaliyetlerine, ekonomiyi düzenleme ve yönlendirme şekline geniş kapsamlı destek vererek savundu.

Powell'ın Pazartesi günü yayınlanan açıklamasında “Hedefimiz, enflasyon kademeli olarak hedefimize doğru yükselirken, güçlü istihdam piyasasını sürdürmek. Faizlerin bir miktar daha yükselmesini ve bilançonun kademeli olarak küçülmesini bekliyoruz” ifadesi yer aldı.

Açıklamalara bakılacak olursa Powell'ın, Yellen tarafından ortya konan para politikasını büyük ölçüde sürdüreceği anlaşılıyor. Yellen yönetimindeki Fed iki yılda dört kez faiz artırımına gitti ve 4.5 trilyon dolarlık bilançoyu oldukça kademeli bir şekilde azaltma yoluna gitti.

Fed yetkilileri 12 -13 Aralık tarihlerinde bir araya gelerek para politikasına ilişkin kararını açıklayacak. Fed'in fonlama faizinde 25 baz puan artırıma gitmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)