E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: Fed ekonomik genişlemeyi desteklemeyi sürdürecek---

Powell: Fed ekonomik genişlemeyi desteklemeyi sürdürecek

Powell: Fed ekonomik genişlemeyi desteklemeyi sürdürecek
09 Eylül 2019 - 08:43 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, bankanın elindeki araçları ABD ekonomisinin büyümesine destek için kullandığını söyledi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in ekonomide büyümenin sürdürülmesi için "uygun şekilde" hareket etmeye devam edeceğini söyledi.

Powell, Zürih Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Bizim yükümlülüğümüz, elimizdeki araçları ekonomiyi desteklemek için kullanmak ve biz de bunu yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

Konuşmasında, istihdam piyasası ve tüketici harcamalarının güçlü olduğunun altını çizen Powell, politika yapıcıların jeopolitik riskleri, finansal şartları ve diğer gelmekte olan ekonomik verileri yakın izlediklerini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamil09 Eylül 2019 09:14

    Trump ta ticaret savaşları yüzünden ekonomisine zarar vermeye başladı. bu savaşları sürdürerek faiz indirimini gerçekleştirmek istiyor. bu adamın da faizle bir derdi var...  (6) 

  • Bika09 Eylül 2019 09:00

    FED başkanına göre istihdam piyasası ve tüketici harcamaları güçlü faiz indirimine gerek yok. Politika  yapıcının ticaret savaşlarını sürdürmesi  ekonomiyi yavaşlattığından faiz indirimine gitmek zorunda kalıyoruz diyor.