E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: Fed bilançosunu büyütmeye tekrar başlayacak---

Powell: Fed bilançosunu büyütmeye tekrar başlayacak

Powell: Fed bilançosunu büyütmeye tekrar başlayacak
08 Ekim 2019 - 21:59 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, ABD merkez bankasının Hazine bonolarını satın almaya tekrar başlayacağını söyledi

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD merkez bankasının para piyasalarında son dönemde görülen kargaşanın tekrar etmesini önlemeye yönelik çabalar dahilinde Hazine bonolarının alımlarına tekrar başlayacağını söylerken, diğer bir faiz indirimine gidilebileceğinin işaretini verdi.

Powell Salı günü Denver'da National Association for Business Economics'in konferansında yaptığı konuşmada, "Çalışma arkadaşlarım ve ben yakında rezerv arzına zaman içinde ek yapacak tedbirleri açıklayacağız" dedi.

Fed Başkanı, alımlarını ABD Hazine bonolarından oluşacağını söyledi ve alımların Fed'in 10 yıl önce ekonomiyi desteklemek için uygulamaya koyduğu kriz dönemi parasal genişleme programlarına bir geri dönüş olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklamaların ardından 3 ay vadeli ABD Hazine bonolarının faizleri düştü.

Powell, "Rezerv yönetimi amaçlı bilançomuzdaki büyümenin hiçbir şekilde finans krizinden sonra uygulamaya koyduğumuz büyük çaplı varlık alım programları ile karıştırılmaması gerektiğini vurgulamak istiyorum", dedi ve "Ne son teknik sorunlar ne de bunları çözmek için uygulamaya koyacağımız Hazine bonosu alımı, para politikası duruşumuzu somut bir şekilde değiştirmemeli" değerlendirmesinde bulundu.

Powell, "Hiçbir şekilde, bu parasal genişleme değil" dedi.

Fed bu yıl, ABD ekonomisini zayıf küresel büyüme ve ticaret politikasından kaynaklanan belirsizlikten korumak için iki kez faiz indirimine gitti. Federal fon faiz (Fed'in gösterge faizi) vadeli işlemlerinde, traderlar Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 29-30 Ekim'deki toplantısında faizi tekrar mevcut aralığı olan yüzde 1.75-2'den düşüreceğini fiyatlıyor.

Diğer faiz indirimi

Konuşma sonrası soru-yanıt bölümünde, Powell, mevcut durumu, Fed'in ekonomik büyümeyi korumak için başarılı bir çaba dahilinde üç kez faiz indirimine gittiği 1990'ladaki iki örnekle karşılaştırdı.

Barclays Plc baş ABD ekonomisti Michael Gapen, Powell'ın yorumlarının, Fed'in önümüzdeki toplantıda faiz indirimine biraz daha yaklaşmakta olduğunu işaret ettiğini, ancak bunun kesin olmadığını söyledi.

Denver'daki konferansa katılan Wells Fargo & Co. kıdemli ekonomisti Sarah House, "Bu ay diğer bir faiz indirimi gerçek bir olasılık olarak devam ediyor" dedi.

Powell, Fed'in halihazırda attığı adımların, olumlu ancak temel olarak ticaret ve Brexit gibi küresel risklerle karşı karşıya olan görünüme destek sağladığını söyledi.

Fed Başkanı, "Daha geniş jeopolitik riskler şimdilerde önemli," dedi ve "Bunları dikkatli bir şekilde izlemek ve yansımalarını değerlendirmek zorundayız" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kenan08 Ekim 2019 22:33

    Tüm dünya ekonomilerinin imalat sanayi leri aşağı yönlü giderken ABD ekonomisinin nasıl iyi oluyor bilmem. Bence hile olmasın bu işte. Almanya bile iyice düştü. %41 lere gelmiş imalat endeksi. Avrupa da düşüş var, Uzak Doğu Çin, Hindistan ve diğer ülkeler de düşüş var. İmalat düşük olunca üretim azalıyor ve işçi çıkarmalar başlıyor. Nasıl Amerika da iyi oluyor anlamadım. Bir yerde yanlış lik var. Ticareti iyice mahvetti ABD yönetimi, ürettiğini nereye satıyor acaba. Ticaret zayıflamış durumda