E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: Eylemlerimiz Wall Street'teki ağrıyı hafifletme girişimi değildi---

Powell: Eylemlerimiz Wall Street'teki ağrıyı hafifletme girişimi değildi

Powell: Eylemlerimiz Wall Street'teki ağrıyı hafifletme girişimi değildi
23 Eylül 2020 - 22:28 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, "Eylemlerimiz hiçbir şekilde Wall Street'teki ağrıyı hafifletme girişimi değildi" dedi

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in pandemi döneminde aldığı ekonomik tedbirlere yönelik olarak Senato'da yaptığı konuşmada "Eylemlerimiz hiçbir şekilde Wall Street'teki ağrıyı hafifletme girişimi değildi" dedi.

Powell, Ana Cadde Programı ile Fed'in temelde aklına gelebilecek her şeyi yaptığını belirterek "Daha fazlasını yapmak istiyoruz ancak Fed programda başka büyük değişiklikler yapmayı planlamıyor" şeklinde konuştu.

Jerome Powell, geçtiğimiz hafta, Fed'in Eylül ayı politika toplantısının ardından Fed'in programda değişiklikler üzerinde çalıştığını ve programı ihtiyacı olan hemen hemen her şirkete sunmak için çalıştıklarını söylemişti.

Powell, firmaların Fed'in imkanları dışında kredi alabileceklerini belirterek mevcut program çok daha küçük krediler için çalışmayacak dedi ve Maaş Çeki Koruma Programı'nın daha küçük kredilere ihtiyaç duyan şirketler için daha uygun olabileceğini söylerken mali teşvikin daha fazla olması için desteğini yineledi.

Pandemiden hasar gören küçük ve orta boy işletmelere toplam 600 milyar dolara kadar fon sağlanması için hazırlanan bu program, yavaş işlemesi ve yoğun bürokratik işlemlerden dolayı eleştirilken şu anda en küçük kredi miktarının 250.000 dolar olduğu programda minimum kredi boyutunun düşürülmesi isteniyor.

Fed'in salgın sırasında ortaya çıkardığı acil durum önlemlerinden biri olan program beklenenden az rağbet görürken hem milletvekilleri hem de şirketler tarafından eleştirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)