E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Ekonomi ilerleme sağladı fakat herkes için değil---

Powell: Ekonomi ilerleme sağladı fakat herkes için değil

Powell: Ekonomi ilerleme sağladı fakat herkes için değil
03 Mayıs 2021 - 23:06 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Ulusal Topluluk Yeniden Yatırım Koalisyonu'na hitaben yaptığı konuşmada, "ABD ekonomisi düzeliyor ancak bu herkes için eşit oranda olmuyor" dedi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD'nin ekonomik toparlanmanın gerçek anlamda ilerleme sağladığını ancak kazançların düzensiz olduğunu söyledi.

"ABD'NİN EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ PARLADI"

Jerome Powell, Pazartesi günü Ulusal Topluluk Yeniden Yatırım Koalisyonu önünde yaptığı konuşmada, "Birleşik Devletler'deki ekonomik görünüm açıkça parladı" derken "Daha düşük ücretli işlerde çalışanlar için bu durum daha yavaş oldu" ifadesini kullandı. Powell, en düşük gelir seviyesindeki işçilerin neredeyse yüzde 20'sinin Şubat ayında bir yıldır hala işsiz olduğunu kaydetti. Bu, en yüksek ücretli işçiler için sadece yüzde 6'ye denk gelebilir şeklinde konuştu.

TOPLAM İSTİHDAM SAYISI SALGIN ÖNCESİNİN 8,4 MİLYON ALTINDA

Powell, salgının ilk günlerinden beri, durgunluğun yükünün, en çok bunu karşılayabilecek durumda olmayanlara, özellikle de hizmet sektöründeki düşük gelirli işçilere düştüğünü defalarca söyledi. 2021'in ilk üç ayında ortalama 539.000 istihdam sağlanmasına rağmen, toplam sayı salgın öncesi seviyesinin 8,4 milyon altında seyrediyor.

Powell’ın açıklamalarında dikkat çeken 5 detay

 

Biden, Fed'de Powell ile devam edecek mi?

 

FED Başkanı Powell'dan kritik açıklamalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)