E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Daha yüksek enflasyon görürsek kesinlikle yanıt veririz---

Powell: Daha yüksek enflasyon görürsek kesinlikle yanıt veririz

Powell: Daha yüksek enflasyon görürsek kesinlikle yanıt veririz
29 Eylül 2021 - 21:49 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyondaki mevcut yükselişin yeni bir yüksek enflasyon rejimine dönüşmeyeceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kurado, Avrupa Merkez Bankası tarafından düzenlenen (AMB) "Merkez Bankacılığı Forumu"na video konferans yoluyla katıldı.

ABD’deki enflasyon görünümünü değerlendiren Powell, "Mevcut enflasyon artışı, arz kısıtlamalarının çok güçlü taleple bir araya gelmesinin bir sonucudur. Fakat bunların tamamı, ekonominin yeniden açılmasıyla ilişkili, başı, ortası ve sonu olan bir sürece dair. Demek istediğimiz, bu enflasyonist yükseliş, devam eden yüksek enflasyonlu yeni bir rejime yol açmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonun kalıcı olmadığı vurgusunu yapan Powell, "Fakat daha yüksek enflasyon görürsek, (Federal Açık Piyasa Komitesi) kesinlikle yanıt verir ve araçlarımızı kullanır." dedi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey ise İngiltere’de benzin istasyonlarında yaşanan tedarik aksaklıklarını da değerlendirerek, “İngiltere’de son günlerde yaşanan klasik bir arz şoku.” ifadesini kullandı.

Varlık alımlarının son noktasına gelindiğini belirten Bailey, “Para politikası arz şokların çözemez.” değerlendirmesinde bulundu.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kurado ise Çin emlak piyasasının küresel bir finansal krize yol açmayacağını belirterek, "Japonya’da tüketim halen daha zayıf durumda. Japon ekonomisinin bu yılın sonu ya da gelecek yılın başına kadar salgın öncesindeki büyüklüğüne dönmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası'ndan belirsizlik uyarısı

Yükselişe geçen dolar rekor tazeledi

BİST, bir hisse ve bir yatırımcıya tedbir getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan sarı 29 Eylül 2021 22:35

    Herkes vaziyet alsın dünya da eşi benzeri görülmemiş bir kriz geliyor nakitte bekleyin birçok firma bu krizden çıkamayacak

  • Mg29 Eylül 2021 22:23

    Korkudan titriyorlar, altını ve gümüşü düşürüp ky’yı silkeleme peşindeler, krizin ağababası geliyor, ama bize koymaz, bizde TÜİK var, okus pokıs yapar halleder

  • Mucise Reis ;)29 Eylül 2021 22:03

    1 usd alınan 1 kg x mamul = TL karşılığı 8,88 oluyor.. birde aBd enflasyon yuzune 1 usd hoopp  1,15 usd olacak. Böylece hem abd artışı, hemde TL dolar karşısında kaybı yuzüne gelişen ithalattı ülkeler alım gücü düşecek. İthalde alınan bazı urunler tuketılemez olacak. telefonlar, bilgisayarlar, otomobıllar, yedek parçalar, makınalar, üretim makına parçalar vb. vb. özellikle yeme içme tahıl bulgur mercimek, vb. vb. Durum gerçekten iyi olmayacak gibi. o bakımdan acilen global enflasyon karşısında tedbirler alınmalı.ç parasal polıtıka, kotu gunler için yedek AKÇELER yerıne konmalı. depolar hangarlar ... ya geleceği görebilenlerden olun. Türkiye tv leri, gazeteci ve gazeelerin yuzde 95 i zaten herşeye alkış yapıyor. konuşanda işsiz kalıyor. o bakımdan birileri yazmalı. hukumet önlem almalı. pıyasalar stok durumlarını ayarlamalı. Allah buyuktur...

  • Cevap 29 Eylül 2021 22:02

    Görmen kaçınılmaz demek ki yanıt vereceksin faizi arttırıp….bu yanıt sonunda gelişmekte olan ülkelerde ki usd cikler vatanına dönüşe gececekler ve kurlar zıplayacak o ülkelerde biz de ne olur tahmin edin…!