E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell bekleneni verdi ya Lagarde ?---

Powell bekleneni verdi ya Lagarde ?

Powell bekleneni verdi ya Lagarde ?
16 Aralık 2021 - 08:29 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


İki günlük politika toplantısının ardından enflasyon hedefine ulaşıldığının sinyalini veren Fed, tahvil alımlarını sonlandıracağını açıklamasıyla 2022 yılı sonuna kadar üç çeyrek puanlık faiz artırımının önünü açtı. Powell, 2020'de korona virüs pandemisinin başlangıcındaki depresyona yakın koşulları, bugünün yükselen fiyatları ve ücretleri ve iş piyasasındaki hızlı iyileşme ile karşılaştırarak, "Ekonominin artık artan miktarda politika desteğine ihtiyacı yok" dedi. Bekleneni yaptılar. Bu, Fed'in güvenilirliğini artıracak ve bu - dengede - piyasalar için nötrden pozitife doğru olacak

ECB, BOE, İsviçre Ulusal Bankası ve Norges Bank bugün para politikası kararlarını açıklayacaklar. ECB yetkilileri, merkez bankasının Pandemi Acil Satın Alma Programı için zaman ayırmaya hazır, ancak yatırımcılar, faiz artışlarının bir yolu olsa da, altı yıllık Varlık Satın Alma Programının gevşekliği nasıl giderebileceğini görecekler

ECB'nin, KOVID-19 kaynaklı piyasa çalkantılarının zirvesinde Mart 2020'de başlatılan 1.85 trilyon euro (2.09 trilyon $) Pandemi Acil Satın Alma Programının (PEPP) önümüzdeki Mart'ta sona ereceğini onaylaması muhtemeldir.

Varlık Satın Alma Programı (APP), PEPP sona erdiğinde boşluğu nasıl alacak?

Altı yıllık APP kapsamında ECB'nin aylık 20 milyar euroluk tahvil alımlarının, uzun vadeli enflasyonu %2'de sabitlemek ve kaybedilen PEPP teşvikinin çoğunun yerini almak için Nisan ayından itibaren ikiye katlanması bekleniyor.

Enflasyon geçici mi? Perşembe günkü ECB ekonomik tahminlerinin, 2024 yılında tüketici fiyat enflasyonunun %1,8 civarında olduğunu göstermesi bekleniyor. Ayrıca kilit nokta, yüksek enflasyonun ücret taleplerini artırıp artırmadığı ve uzun vadeli fiyat baskılarını kaldırıp kaldırmayacağıdır. ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos geçen hafta, enflasyonun düşmesinin daha uzun süreceğini, ancak şu ana kadar daha yüksek fiyatların ücretlere dahil edildiğine dair bir kanıt bulunmadığını söyledi

Omikron ekonomik görünüm için ne anlama geliyor? Lagarde, Avrupa'nın pandemi altında hayata iyi adapte olduğuna inanıyor ve ekonomistler - şimdiye kadar - Omikron'un ekonomik görünümü önemli ölçüde değiştirmediğini söylüyor.

ECB, PEPP sonrası kendisine ne kadar esneklik tanıyacak? Tahvil piyasaları, bazı kararlar ertelenecek olsa bile, PEPP'nin içerdiği esnekliğin ne kadarının APP'ye aktarılacağına dair bir fikir isteyecektir. Bazı beklentiler de her ikisi de pandemi planı için olduğu gibi, ECB'nin ihraççı limitlerini yükseltmesini veya APP için sermaye anahtarını düşürmesini beklemiyor, çünkü bunu yapmak yasal itirazları tetikleyebilir.

Çarşamba günkü veriler, Birleşik Krallık'ta enflasyonun Kasım ayında %5.1'e yükseldiğini ve ülkenin pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek günlük koronavirüs vakalarını kaydettiği gün 10 yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine çıktığını gösterdi. Sterlin, BOE'nin hem enflasyonu düşürmeye hem de KOVID-19'un hızla yayılan Omikron varyantı hakkında zaten endişeli olan bir ekonomi hakkındaki endişeleri gidermeye çalıştığı bir toplantı öncesinde 1,1326 dolarda dinlendi.

TCMB'den ise beklenti yılın son toplantısında 100 baz puan daha indirim yapılması yönünde.

Altında Fed rahatlığı

 

TL'deki kayıplar Merkez Bankası'nın kararını nasıl etkiler

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)