E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPowell: Baskıyı dikkate almıyoruz---

Powell: Baskıyı dikkate almıyoruz

Powell: Baskıyı dikkate almıyoruz
12 Nisan 2019 - 11:01 borsagundem.com

FED Başkanı Powell, Virginia’da gerçekleştirilen Demokrat Parti toplantısında partinin kanun yapıcılarıyla bir araya geldi. Basına kapalı buluşmada Powell’a Trump’ın sert eleştirileri soruldu

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Demokrat kanun yapıcılara siyasi baskıyı dikkate almadığını söyleyerek merkez bankasının bağımsızlığını savunduğu belirtildi.

Powell'ın Perşembe akşamı Leesburg, Virginia'da gerçekleştirilen Demokrat Parti toplantısında bir çok kanun yapıcıyla bir araya gelmesi, ABD Başkam Donald Trump'ın merkez bankasına yönelik sık tekrarladığı eleştirileri dikkate alındığında, Fed'in bağımsızlığına ilişkin tehlikeye dikkat çekti.

Basına kapalı toplantıda bulunan iki kaynağın aktardığı bilgilere göre Powell Trump ile tartışmayı kabul etmedi. Buna göre Fed Başkanı, kanun yapıcılara mevcut ekonomik koşullarda faizlerin yaklaşık olarak doğru seviyede olduğunu ve ABD ekonomik büyümesinin faydalarının Fed'in istediği biçimde geniş bir şekilde yayılmadığını söyledi.

Medyanın alınmadığı toplantıda Ohio temsilcisi Joyce Beatty ile mülakat gerçekleştiren Powell, Trump'ın Fed yönetim kurulu için aday gösterdiği isimler ile ilgili görüşünün sorulması üzerine Fed adayları hakkında konuşmadığını dile getirdi. Trump, Fed için iş adamı Herman Cain ile muhafazakar aktivist Stephen Moore'u aday göstermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemalettin uncuoğlu12 Nisan 2019 19:46

    geçin geçin bunları hep numaradan o onu diyor bu bunu diyor.hepsi numara.dünya yı ne fed ne turump yönetiyor.dünya yı yahudi sülaleri yönetmektedir.bunlar bunların memurları.