E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: ABD ekonomisinin toparlanması için "etkili" hareket edeceğiz---

Powell: ABD ekonomisinin toparlanması için "etkili" hareket edeceğiz

Powell: ABD ekonomisinin toparlanması için etkili hareket edeceğiz
09 Nisan 2020 - 17:17 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, Fed'in ABD ekonomisinin güçlenmesini sağlamak için etkili hareket edeceğini söyledi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell de Brookings Enstitüsü’nden David Vessel’in sorularını yanıtladı ve Fed’in ‘Krizin mümkün olduğu kadar çabuk geçmesi için tüm enstrümanları kullanacağını” söyledi ve şöyle konuştu:

“Kritik bir görevimiz var finansal desteği sağlamak konusunda. Denge ve destek sağlayabilir Fed ekonomik destek gereken bu dönemde. Krizin mümkün olduğu kadar çabuk geçmesi için Fed tüm enstrümanlarını kullanacaktır. Finansal piyasaları korumaya ve denge getirmeye, ekonomideki kredi akışını desteklemeye çalışıyoruz. Bu konuda bir çok program açıkladık. Hane halkları ve insanlar büyük bir zorluk yaşıyor. Hazine Bakanlığı’nın onayıyla yapıyoruz herşeyi. Güçlerimizi agresif bir şekilde birlikte kullanacağız, toparlanma ve yolun sonunda iyileşme görene kadar.”

Fed, ekstra 2.3 trilyon dolar kredi sağlayacak

IMF: Türkiye ile yapıcı temaslarımız var

‘Ekonomistlerimiz ne kadar süreceğini bilemez’

“Farklı şekillerde mali teşvik de olacak. Bizim önlemlerimiz bugün karşılaşılan duruma yardımcı olacak önlemler. Krizin ne kadar süreceğine ilişkin soruya ekonomistlerimiz net bir yanıt veremez çünkü bu soru bizim ekonomistlerimizin normalde karşılaştığı bir soru değil. Salgının ne kadar süreceği uzmanlık alanımız olmadığından net bir tahmin yapılamıyor. Ama ikinci çeyreğin çok zayıf geçeceğini düşünüyorum. Kesin konuşmak uygun olmaz. İnsanların evde ve sağlıklı kalması için alınan tedbirlerin ne kadar süreceğine göre değişecek. Sağlık çalışanlarına, diğerleri için dışarıda çalışmaya devam eden tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.”

“Küresel finansal kriz sonrası Fed bir karar vermişti ve Hazine ile görüşmelerimiz olmuştu. Olağanüstü güçler kullanılmıştı ve Maliye Bakanlığı da devredeydi. Biz seçilerek gelmedik. Bu kadar büyük kararları seçilmiş kişilerin vermesi daha doğru.”

New York borsası pakete tepki vermedi

IMF Başkanı tarihin en kötü resesyonunun başladığını söyledi

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları yine beklentiyi aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abuzer çırmık09 Nisan 2020 18:08

    bu ülkedeki tüm devlet hisselerinin allah belasını versin en b.ktan şirket senetleri bile uçuyor bir devlet hisseleri senelerdir milleti batırdı

  • ZEYREK ZEMHERİ09 Nisan 2020 21:46

    asıl virüsün etkisinden sonra dünya büyük bir resesyon, bunun arkasındanda büyük bir ekonomik kriz çıkacaktır.bakın yakında görürsünüz tüm hane halkına kamyon kamyon para verecekler fakat bir işe yaramayacaktır.

  • Yorum09 Nisan 2020 17:29

    Battınız haberiniz yok

  • çomar09 Nisan 2020 17:52

    Bir daha düşün beyinsiz küresel ekonominin en güçlü devleti kapitalizmin en büyük oyun kurucusu.

  • ekonomist/stratejist09 Nisan 2020 17:25

    Dünyanın en güçlü ve en büyük Merkez Bankası Başkanı olmak herhalde ABD Başkanı olmak kadar tatmin edicidir. Küresel piyasa senin 2 dudağının arasından çıkacak cümlelere kitleniyor. FED Başkanı Powell şimdiye kadar çok etkili ekonomik hamleler sergiledi ve başarıyla altından kalkarsa geleceğin ABD Başkanı olur kesin..