E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: 50 baz puanlık faiz artışı masada olacak---

Powell: 50 baz puanlık faiz artışı masada olacak

Powell: 50 baz puanlık faiz artışı masada olacak
21 Nisan 2022 - 22:08 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği toplantıda 50 baz puanlık bir faiz artışının "masada" olacağını söyledi

Fed Başkanı Powell, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) düzenlediği bir panelde, ABD’deki yüksek enflasyon ve piyasalar tarafından beklenen faiz artışı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Powell, enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefinin oldukça üstünde olması sebebiyle, Fed’in "biraz daha hızlı hareket etmesinin uygun olacağını" söyledi.

"FED, ARAÇLARINI KULLANMAYA HAZIR"

Yatırımcıların şu anda bir dizi yarım puanlık faiz artışı beklediğini belirten Powell, Fed'in 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği toplantıda 50 baz puanlık bir faiz artışının "masada" olacağını açıkladı.

Enflasyonu düşürmek için Fed’in araçlarını kullanmaya “gerçekten” hazır olduğunu vurgulayan Powell, faiz oranlarını gerektiğinde daha da yükseltebileceklerini söyledi.

Piyasalarda gözler Powell'a çevrildi

 

Piyasalar Powell’ın açıklamalarına odaklandı

 

Fed Başkanı Powell'dan dijital para değerlendirmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)22 Nisan 2022 08:29

    Adamlar açık açık tutanakalrda belirtmişi. Diyorlarki büyük global kriz+covid den başarı il eçıkıyoruz. kişi başı geçim ve işsizlik ABD de tarihi dip seviyede. Büyük programımız ile zaiyat vermedek çıkışa geldik. dünyada şuan savaş var. Enerji fiyatları etkilenecek. Enerji artışlarından ABd yine etkilenmemeye devame decek ama oluşan adımlar sonucu enflasyon tep problemimiz oldu. Yokluk yok, işsizlik yok, açlık yok, 40 yıldır görmediğimiz tarihi enflasyonumuz var ABD de sıfırdı yüzde1 olsa olay oluyor . ör: 2. el otomobil fiyatları hep düşer çöpe giderdi şuan üzerine koyuyor kar, pahalılık oluşuyor. Biden oy kaybdiyor bunun için. FED yaa artık 50 baz adım atıcaz (bizdeki gibi cuma geces,i 12 de kararname yok orda) herkes 50 ye göre kendini kursun. Halk için bu adımlar gelecek. kişi başı ezilme olmamalı tek koşul bu   çalışan işsiz yok, vb. Bence 75 dahi istenen sonuçları vermez ise yapabilir. Avrupada bunları takip edecek ekonomileri bağlı birbirlerine...  

  • baran22 Nisan 2022 01:36

    Öyle böyle doları canlı tutmaya devam ediyorlar!  Kripto jetonların sayesinde  çok büyük kısmı emildiği için yoksa bir karşılığı olduğundan falan değil.  Demek ki Rusya Ukrayna savaşı olmasa imiş   bayağı bir darbe alacaktı.  Bu rezerv para yüzünden Dünya ekonomileri zora giriyor!  

  • İkile21 Nisan 2022 23:26

    Masanıza çakayım artış artış diye ye bir mok yapmadınız korkudan borsada mal aldırtmadınız millete laftan başka bir halt değilsiniz çünkü siz o kararı veremezsiniz o kararı paranın patronları verir boşuna düdük çalma.