E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiPotansiyeli yüksek 5 hisse---

Potansiyeli yüksek 5 hisse

Potansiyeli yüksek 5 hisse
12 Ekim 2021 - 16:03 borsagundem.com

İnfo Yatırım Araştırma Ekibi tarafından hazırlanan hisse analizinde potansiyeli yüksek 5 hisse inceleniyor.

İnfo Yatırım Araştırma Ekibi tarafından hazırlanan bültende Aksa Enerji (#AKSEN), Alarko Holding (#ALARK), Çimsa (#CIMSA), Fonet Bilgi Teknolojileri (#FONET) ve Mavi Giyim (#MAVI)  hisseleri analiz ediliyor.

Aksa Enerji (AKSEN)

Aksa Enerji’nin faaliyet karının %60’ının Afrika kıtasındaki operasyonlarından kaynaklanması ve buradaki döviz bazlı, devlet garantili kapasite ödemeleri nedeniyle, yüksek kurun şirketin karlılığına olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Güçlü potansiyele sahip Afrika kıtasının yanında 2021 yılı sonunda kademeli olarak faaliyete geçmeye başlaması planlanan 740 MW büyüklüğündeki Özbekistan yatırımın karlılığı büyük derecede olumlu etkileyeceği göz önüne alındığında şirket hakkındaki olumlu görüşümüz devam ediyor. 2021 yılında gerçekleşen YEKA GES 3 ihalelerinde şirketin Yozgat (15MW), Kırşehir (10MW), ve Bingöl (10 MW) olmak üzere toplamda 35 MW’lık ihale kazandığını da belirtelim.   Şirketin bağlı ortaklıklarından Aksa Aksen Enerji Ticareti'nin Irak ve Gürcistan'da sürdürdüğü elektrik ticareti faaliyetleri ve yurtiçindeki termik santrallerin yüksek kapasite kullanım oranlarıyla çalışması da karlılığı olumlu etkileyecek faktörler olarak ön plana çıkıyor. Mali Enerji Santrali'ndeki mevcut 40 MW Kurulu güce ek olarak devreye alınması planlanan 20 MW Kurulu gücün %85'inin devreye alınması ve kalan 3 MW kurulu gücün de 2021 yılında devreye alınmasının beklenmesi sonrasında Özbekistan yatırımın da tamamlanması ile şirketin karlılığının daha da artacağını ve şirket rasyolarının daha da iyileşeceğini düşünüp, yüksek potansiyelli görmeye devam ediyoruz.

Alarko Holding (ALARK)

Son zamanların en çok konuşulan konusu enerji krizi. İngiltere’de kendini gösteren bu kriz tüm dünyaya yayılıyor. Ancak bazı şirketler bu krizi fırsata çevirebilir. Krizi fırsata çevirmesini beklediğimiz şirketlerin başında ise Alarko Holding geliyor. Enerji tarafında özellikle kuraklık ve dünyada artan doğalgaz fiyatlarının etkisiyle kömürden üretim yapan şirketler avantajlı hale geliyor. Doğalgaz fiyatlarının artması sonrasında elektrik üreticilerinin maliyeti yükselirken, bu maliyetlerde dışarıya verilen elektrik fiyatları artıyor. Bu da kömürden enerji üreten Alarko Holding için küresel çaptaki enerji krizini fırsata çevriliyor. Turizm tarafında şirketin sahip olduğu Hillside Beach Clup, Hillside City Club, Cinecity Sinemaları ve Sanda Spa’nın yaz döneminde doluluklarını artırması ve şirketin grup şirketlerinden ALGYO’nun kur artışından pozitif etkilenmesiyle birlikte toplam karlılığın artacağını düşünüyoruz. 2. çeyrek bilançosunda beklentilerin altında gelen kar verisinin Taahhüt Grubu giderlerinin muhasebeleştirilmesi ve Karakuz Barajı üretim azalışı kaynaklı olduğunu söylemek gerekiyor. Enerji tarafındaki operasyonel karlılık ile birlikte Taahhüt Grubu giderlerinin muhasebeleştirilmesi artışın ortadan kalkacağı düşünülürse 2021 yılsonu için sonu için 1 milyar TL net kar beklentimizi koruyoruz. Bu kapsamda 3. çeyrekte şirketten güçlü bilanço bekliyoruz.

Çimsa (CIMSA)

Son zamanlarda çimento fiyatlarının yüksek olduğu haberlerinin ardından müteahhitler ile çimento firmaları arasındaki anlaşmazlıkları takip ettik. Çimento üreticilerinin yurtiçinde satacağı çimento ve çimento yan ürünlerinin fiyat belirsizliğinden dolayı satışlarının azalması, çimento şirketleri arasında ihracatı yüksek olan firmaları ön plana çıkardı. Beyaz çimento ticaretinde lider olma hedefi olan CIMSA, beyaz çimento ihracatının ve yatırımların artırma amacı doğrultusunda yurtdışında %40 iştirak ettiği CSC BV şirketini kurdu ve Temmuz 2021 yılı itibariyle bu şirket faaliyetlerine başladı. Beyaz çimento faaliyetlerinin tamamının CSC BV çatısı altında toplayan şirket bağlantıların bu şirket üzerinden gerçekleştirecek olması ve ihracat bağlantılarının güçlenmesi nedeniyle yüksek potansiyelle listemize giriyor. Beyaz çimento faaliyetlerini ön plana aldığımız şirketin faaliyetlerindeki ve ihracattaki artışa bağlı kur etkisi ile birlikte yüksek karlılık oluşmasını bekliyoruz.   Şirketin diğer çimento şirketlerine göre rasyolarının da daha güçlü olduğunu belirtelim.

Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET)

Yazılım sektöründe faaliyet gösteren FONET’i potansiyeli yüksek şirketler arasına alıyoruz. Yatırımları ve özellikle Hastane Bilgi Yönetimi Sistemleri konusundaki tecrübesi ile ön plana çıkardığımız şirket, İl Sağlık Müdürlüklerinden alınan ihaleler ile her geçen gün büyümeye devam ediyor. Şirket yazılım alanında birçok ihaleye katılarak portföyünü genişletmeye devam ederken, ihalelerin kısa vadeli olmaması ve uzun vadede yüksek hasılat ile karlılığın artması şirketi ön plana çıkarıyor. Şirketin %100 bağlı ortaklığı Pidata ise HBYS dışındaki yazılım faaliyetleri ile şirkete değer katıyor. Şirketin yurtdışı tarafına da yaptığı yazılımların ihracatını büyüttüğünü söyleyebiliriz.

Mavi Giyim (MAVI)

Korona virüs pandemisi hayatımızı ne kadar kısıtlasa da hayatımıza birçok da alışkanlık kazandırdı. Kazandırdığı alışkanlıklar arasında ise online alışverişin ne kadar rahat ve nispeten sağlıklı olduğunu gördük. Tekstil tarafında normalleşme adımları ile 3. çeyrekte 2. çeyreğe göre karlılığın arttığın düşünüyoruz. Bu kapsamda yüksek kar marjlı e – ticaret ağını fazlasıyla güçlendiren MAVI’yi potansiyeli yüksek şirketler arasında görüyoruz Pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından mağaza ve AVM’lerin açılması şirketin karlılığını olumlu etkiyecek olup, rakiplerine göre daha vurucu reklam ve pazarlama tekniği ile hareket eden şirketin 2021 yılına ilişkin geleceğe dönük beklentileri arasında yer alan 2021 yılına göre satışlardaki %70-75 arasındaki büyümesini ve %20 – 20,5 arası FAVÖK marjın yakalayabileceğini ön görüyoruz.

Grafikler ve analizin tamamı için tıklayınız…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)