E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPosta kutunuzda iyi haberler var...---

Posta kutunuzda iyi haberler var...

Posta kutunuzda iyi haberler var...
27 Nisan 2020 - 09:40 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende dünya borsalarındaki iyimser havaya paralel Borsa İstanbul'un %1'e yakın yükselişle açılması bekleniyor

Salgının yayılma hızının düşmesi ve ekonomilerin açılma planlarıyla birlikte dünya borsaları haftaya güçlü bir başlangıç yapıyor. ABD ve Almanya vadeli borsaları %1'in üzerinde yükselirken emin liman yatırım araçları altın ve dolar geriliyor. Emtia piyasaları bu iyimser havayı bozmaya devam ediyor. Petrol vadelileri, WTI %11, Brent %4 gerilemeyle haftaya başlıyor.

Türkiye varlıkları uzun bir aradan sonra dünya piyasalarındaki yükselişe katılıyor. Yeni vaka ve can kaybı verileri yavaşlarken ekonominin ne zaman açılacağı tartışmaları gündemde öne çıkıyor. Dünya borsalarındaki iyimser havaya paralel Borsa İstanbul'un %1'e yakın yükselişle açılmasını bekliyoruz. Türk lirasının doların küresel olarak gevşemesine paralel değer kazanması iyi haber.

İlk çeyrek kar tahminleri raporumuzu yayınladık. Araştırma kapsamımızdaki bankaların çeyreklik bazda %33, yıllık olarak %3 net kar artışı göstermesini bekliyoruz. Finans dışı şirketlerde 1Ç20 toplu
FAVÖK ve Net Kar tahminlerimiz yıllık bazda, sırasıyla, %3 ve %50 gerilemeye işaret ediyor. Sigorta sektörü kar rakamlarının da güçlü gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yeni haftada endeks 100 bini aşabilir mi?

TL ve BIST, swap ile güçlü pozitif ayrışır

Petrol fiyatlamaları risk iştahı üzerinde belirleyici

Endeks global eğilimi takip etme çabası içerisinde

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)