E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiPortföyde olması gereken 9 hisse---

Portföyde olması gereken 9 hisse

Portföyde olması gereken 9 hisse
04 Haziran 2011 - 22:26 borsagundem.com

Oyak Yatırım, aylık bülteninde, iç ve dış gelişmelere değindi, portföy önerilerine yer verdi

Avrupa´da Yunanistan´a ilişkin endişelerle küresel piyasalarda oynaklık sürüyor. S&P ve Moody´s ülkenin kredi notunu düşürdü. Avrupa Birliği ve IMF´in Yunanistan´ın kurtarılmasına yönelik faaliyetleri sürüyor. Ülkenin borçlarında yeniden yapılandırılmaya gidilmeden IMF ve Avrupa Birliğinin ek yardım önlemlerinin uygulanması, piyasalarda risk algılamasını düşürecektir. Euro bölgesinde enflasyon %2.7 seviyesi ile Avrupa Merkez Bankasının %2´lik hedefinin üzerinde bulunuyor. İki ay önce gösterge faizleri 25 baz puan artırarak %1.25 seviyesine çeken Avrupa Merkez Bankası, geçen ay faizleri aynı seviyede tutmasına rağmen önümüzdeki aylarda faiz artırımının sinyallerini verdi.
· ABD´de ilk çeyrek şirket karları beklentileri karşıladı. Ekonomik görünümde ise zayıf veriler büyümede yavaşlamayı işaret ediyor. Fed, beklenildiği gibi politika faizlerini değiştirmedi. Haziran ayında sona erecek 600 milyar dolarlık tahvil alım programı sonrasında, Fed mevcut likiditenin korunacağını işaret etse de, zayıf ekonomik veriler ile birlikte piyasalarda parasal genişlemenin bir süre daha devam edebileceğine yönelik beklentiler sürüyor. Fed´in yapacağı açıklamalar küresel piyasaların yönü için belirleyici olmayı sürdürecektir.· 
12 Haziran´da yapılacak genel seçimler, yurtiçinde en önemli gündem maddesini oluşturmaktadır. Her ne kadar politik tartışmalar gündemi belirlese de, esasen seçim sonrasında ekonomik istikrar açısından risk oluşturabilecek dış açığı kontrol etmek üzere alınması gerekebilecek maliye politikası önlemleri önem kazanmaktadır. Bu açıdan, ekonomik gündemin seçim / referandum / yeni anayasa tartışmalarının önüne geçmesi, finansal istikrar açısından da belirleyici olacaktır.
· Para Politikası Kurulu Mayıs ayındaki toplantısında bu kez, beklenenin aksine zorunlu karşılık oranlarında herhangi bir artışa gitmemiştir. Bu durumda, Nisan ayında verilen sinyalin aksine yılın son çeyreğine kadar parasal ek bir önlem beklentimiz bulunmamaktadır. Mevcut durumda, son dönemde alınan tedbirlerin, rekor seviyelerdeki Merkez Bankası fonlaması gözönüne alındığında, kredilerde ve sermaye girişlerinde arzulanan yavaşlama için yeterli olmadığı görülmektedir.
· Sermaye akımlarının desteğiyle gücünü koruyan iç talep, finansal istikrar üzerinde risk oluştursa da bütçeyi güçlü vergi gelirleri yolu ile ciddi şekilde desteklemektedir. Bu ortamda, yılın ilk yarısında bütçe rakamlarının güçlü seyri sürmektedir. Ayrıca, vergi affı sonrasında başvurunun yüksek olması da bütçe gelirlerine olumlu yansıyacaktır.
· Mayıs ayı enflasyonunun beklenenden yüksek gelmesi ile Merkez Bankası´nın izleyeceği politika ve açıklamalarının önemi daha da fazla artmış bulunuyor. Yurtdışı piyasalarda belirsizliklerin devam etmesi ve faizlerin yukarı yönlü olması ile bono faizlerinin %8.50-%9.50, USD/TL kurunun da, paritedeki oynaklık nedeniyle 1.57-1.63 bandında hareket etmesini öngörüyoruz.
· Piyasaların cari açık kaynaklı endişelerinin ve yurtdışı piyasalardaki baskıların sebebiyle gereğinden fazla cezalandırıldığını düşünüyoruz. Seçim sonrası politik belirsizliğin azalması ardından alınacak vergi vs. gibi önlemlerin yatırımcıları cari açık konusunda yaz süresince rahatlatacağını düşünüyoruz: Bu ayki portföyümüzde;
· Güçlü iç talep desteğiyle BIZIM,
· Kuvvetli iç taleple gerçekleşen satış rakamlarıyla FROTO,
· Kuzey Afrika´da yaşanan olayların yanı sıra, güçlü Euro´nun da turizm potansiyeline olumlu katkı yapacağı öngörümüzle NTTUR, MRGYO ve AKFGY,
· Artan ticaret hacminden ve turizm aktivitelerinden yararlanacak olan AKFEN.
- Önemli enerji projelerine yeni bölgeler eklemesini belediğimiz SAHOL
· Bankalarda kısa vadede olumlu beklentilerimiz sebebiyle ISCTR ve HALKB´ı öneriyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)