E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiPortföy listesinde elektronik şirketleri değişimi---

Portföy listesinde elektronik şirketleri değişimi

Portföy listesinde elektronik şirketleri değişimi
10 Şubat 2021 - 11:36 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, model portföyüne Arçelik'i eklerken, Vestel Elektronik'i güçlü performansı sonrasında portföyden çıkardı

Vakıf Yatırım, model portföyüne Arçelik'i eklerken, Vestel Elektronik'i güçlü performansı sonrasında portföyden çıkardı.

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Hisse Model Portföyü'müze Arçelik'i (#ARCLK) ekliyor, Vestel Elektronik’i güçlü performansı sonrasında portföyden çıkarıyoruz.

13 Ocak 2021 tarihli güncellememiz ile birlikte Hisse Model Portföyü'müze eklediğimiz Vestel Elektronik  (#VESTL), o tarihten bu yana endeksten %27,4 pozitif ayrıştı.

Vestel Elektronik'in 4Ç20'de piyasa beklentilerinin üzerinde sonuçlar açıklamasını bekliyoruz. Bununla birlikte, son dönemdeki güçlü hisse performansı ve hedef değerimize göre yükseliş potansiyeli kalmamasına bağlı olarak, Hisse Model Portföy'ümüzden çıkarıyoruz. Vestel Elektronik için 27,15 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı ve kısa vadeli "Endeksin Üzerinde Getiri" önerimizi korurken, uzun vadeli "AL"  önerimizi "TUT" olarak güncelliyoruz.

Yılın son çeyreğine ilişkin finansallarını 25 Ocak tarihinde açıklayan ancak, güçlü gelen sonuçlara karşılık o tarihten bu yana endeksten %1,5 negatif ayrışan Arçelik'i, yılın ilk yarısında hem iç hem de dış talep tarafındaki güçlü seyrin devam edeceği öngörümüzle, Hisse Model Portföy'ümüze ekliyoruz. Arçelik için hedef fiyatımız 40,35 TL seviyesinde olup, kısa vadeli "Endeksin Üzerinde Getiri" ve uzun vadeli "TUT" önerimiz bulunmaktadır.

Hisse Model Portföy'ümüzde banka ağırlığını %29,4 ile yüksek tutmaya devam etmekteyiz (BİST-100'de banka ağırlığı %17,0). Portföyümüzün betası ise 1,12 seviyesinde bulunuyor."

Vakıfbank için 3 kurumdan bilanço analizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)