E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPortekiz kendi ayakları üzerinde yürüyecek---

Portekiz kendi ayakları üzerinde yürüyecek

Portekiz kendi ayakları üzerinde yürüyecek
05 Mayıs 2014 - 22:29 borsagundem.com

AB Komisyonu Başkanı Barroso: Portekiz artık kendi ayakları üzerinde yürüyecek

Portekiz’in, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) destekli kurtarma programından çıkma kararını değerlendiren AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, “Portekiz artık kendi ayakları üzerinde yürüyecek. Bu sadece Portekiz için değil Avrupa için de başarı” dedi.

Avro Bölgesi toplantısında konuşan Barroso, gelinen aşamanın Portekiz’in kendisi için belirlenen programı üç yıldır sıkı şekilde uygulamasıyla mümkün olduğunu belirterek elde edilen sonuçların etkileyici olduğunu söyledi. Barroso, Portekiz’in kararlılığının saygıyı hak ettiğini belirterek, “Acısız olmaktan uzak ancak kaçınılmaz bir süreçti” dedi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, mali programdan başarılı şekilde çıkılmasının, Portekiz’in ve halkının krizden daha güçlü çıkmak için birlikte çalışma konusundaki devasa kapasitesini gösterdiğini de kaydetti.

Ekonomik krizle kendi imkanlarıyla baş edemeyen Portekiz, bazı reformları devreye sokma şartıyla, 2011’de AB ve IMF’den 78 milyar avro tutarında borç almıştı.

Portekiz’in kurtarma programından 17 Mayıs’ta çıkması öngörülüyor. Portekiz, İrlanda ve İspanya’nın ardından kurtarma programından çıkan üçüncü Avro Bölgesi ülkesi olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)