E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPortekiz açığa satışı durdurdu---

Portekiz açığa satışı durdurdu

Portekiz açığa satışı durdurdu
04 Temmuz 2013 - 12:58 borsagundem.com

Portekiz piyasalarda görülen volatilitenin ardından sert düşüşler yaşayan şirketleri koruyabilmek adına satış yasağı getirdi

Dün Portekiz piyasalarda yaşanan sert düşüşler ve tahvil faizlerindeki hızlı yükselişin ardından Portekizli düzenleyiciler 4 şirketi korumak adına açığa satışı geçici olarak durdurduğunu açıkladı.
Açıklamada dün gece başlayan yasağın bu akşam 23:59 itibariyle biteceği belirtiliyor.
Açığa satışı geçici durdurulan firmalar Salı günü yüzde 14 düşen Banif-Banco Internacional do Funchal SA, yüzde 12.9 düşen Banco Comercial Portugues SA, yüzde 11 düşen Banco Espirito Santo SA ve yüzde 10.4 düşen Sonae Industria SGPS SA olarak sıralandı.
Öte yandan İngiltere de bu sabah yapılan bir açıklamayla aynı uygulamayı Banco Comercial Portugues, Banco Espirito Santo ve Sonae Industria için uygulamaya başladığını duyurdu.
İngiltere Mali Yürütme Kurumu (FCA) bugün yaptığı açıklamada sabah 08:00'dan akşam 23:59'a kadar bu şirketlerin açığa satışlarını kendi borsalarında durdurduğunu açıkladı.
Portekiz borsası PSI 20 bugün Lisbon saatiyle 10:41'de yüzde 2.6 yükseldi ve 5,372.81 puan oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim05 Temmuz 2013 00:33

    HIRSIZ RIZA AKÇA NE ZAMAN YARGILANACAK. MENDERS TEKSTİLİN TÜM TÜRKİYENİN OCAĞINI BATIRMASIMI BEKLENİYOR. 047 KURUŞ ALLAHTAN KORKUN