E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinPortakal suyu cilt kanserini tetikliyor---

Portakal suyu cilt kanserini tetikliyor

Portakal suyu cilt kanserini tetikliyor
02 Nisan 2021 - 17:54 borsagundem.com

Indiana Üniversitesi'nden İngiliz araştırmacılar, portakal suyunun cilt kanserine yakalanma riskini artırdığına dair yeni bir araştırma yayınladı.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, yeni bir araştırma, portakal suyu içmenin neden olduğu ‘büyük tehlikeyi’ ortaya çıkardı. Çalışmanın ‘doğal turuncu meyveleri yiyenlere kıyasla ölümcül hastalıkların olasılığını artırdığını’ ortaya koyduğunu ifade eden araştırmacılar, "Portakal suyu içmek cilt kanseri riskini yarıdan fazla artırabilir" dedi.

Araştırma, günde bir bardaktan fazla portakal suyu içenlerin cilt kanserine yakalanma riskinin yüzde 54 arttığını ortaya koydu.

Araştırmacılardan biri olan Andrew Morley, "Bu araştırma, narenciye alımının artmasıyla ilişkili cilt kanseri riskinde önemli bir artışa işaret" dedi.

İngiliz Dermatoloji Derneği sözcüsü, "Ailesinde cilt kanseri öyküsü olan kişilere gelecekte meyve suyundan kaçınmaları tavsiye edilebilir. Portakal ve portakal suyu İngiltere'de yaygın olarak tüketiliyor ve meyve suyu tüketimi yıldan yıla artıyor" dedi.

Cilt kanserinin en yaygın belirtileri bendeki değişim, çillerin veya ciltteki lekelerin ortaya çıkmasıdır. Yeni veya mevcut bir leke şekli değişmeye başlarsa, bu cilt kanseri belirtisi olabilir. Ciltteki lekeler zamanla aniden büyüyebilir veya değişebilir, ancak lekeler asimetrikse, bir doktor tarafından muayene edilmesi gerekmektedir.

Cilt kanseri akıllı telefonla teşhis edilebilecek

 

Yaz için cilt dostu 3 tavsiye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)