E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPorsche hisseleri dalgalı başladı---

Porsche hisseleri dalgalı başladı

Porsche hisseleri dalgalı başladı
29 Eylül 2022 - 14:08 borsagundem.com

Porsche hisseleri dalgalı başladı. Halka arz gelirini ise Volkswagen AG alacak.

Porsche AG, güçlü yatırımcı talebiyle teklif aralığının üst limiti olan 9,4 milyar eurodan (9,1 milyar dolar) halka arzı sonrası Frankfurt Borsası'nda ilk işlem gününe hızlı başlayarak yüzde 1,8 yükselişle 84 euroya ulaştı. Porsche hisseleri sonrasında gerileyerek açılış fiyatı olan 82,50 euroya geri döndü.

Son on yılın en büyük halka arzı olan hisse satışı Porsche’nin 75 milyar euro olarak değerlemesini sağladı. Bloomberg verilerine göre, Porsche AG'nin halka arzı maden şirketi Glencore Plc'nin 2011'de Londra'daki halka arzında yaklaşık 10 milyar dolar toplamasından bu yana Avrupa'nın en büyük halka arzı oldu.

Frankfurt'ta alım satım işlemlerinin başlamasının ardından DAX Endeksi'nde yaşanan yüzde 1,9'luk düşüşe karşı Volkswagen hisseleri yüzde 6,2 düşerken Porsche Piech ailesinin yatırım şirketi olan Porsche Automobil Holding hisseleri yüzde 9,2'ye varan düşüş yaşadı.

 Geliri Volswagen AG alacak

Halka arzdan gelecek tüm geliri alacak olan çatı şirket Volkswagen AG yaklaşık 81 milyar euro piyasa değerine sahip.

Volkswagen CEO'su Oliver Blume yaptığı açıklamada, "Bugün, Porsche için büyük bir rüya gerçek oluyor" dedi. “Artan özerklik derecemiz, önümüzdeki yıllarda iddialı hedeflerimizi uygulamak için bizi çok iyi bir konuma getiriyor.”

911 üreticisinin listelenmesi, şirketlerin Avrupa enerji krizi, yükselen faiz oranları ve rekor enflasyon nedeniyle yeni listeler aramaktan çekindiği, yılın büyük bölümünde halka arzlara büyük ölçüde kapalı olan kamu piyasalarına cesur bir hamle. Satışın, Volkswagen'in elektrifikasyon hamlesini hızlandırmak için fon toplamasına yardımcı olması bekleniyor.

Skoda'nın yeni ralli arabasını tanıttı

 

Çözüm elektrikli arabalarda mı?

 

Araba lastiği egzozdan 2 bin kat daha zararlı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)