E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPompeo'nun seçimlerden önce istifa edeceği iddia edildi---

Pompeo'nun seçimlerden önce istifa edeceği iddia edildi

Pompeo'nun seçimlerden önce istifa edeceği iddia edildi
20 Kasım 2019 - 13:06 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın en önemli kurmaylarından biri olan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun gelecek yıl yapılacak seçimlerden önce istifa edeceği ve bu kararın ardında Trump'ın azledilmesiyle ilgili süreç yattığı öne sürülüyor.

Amerikan siyaseti gelecek yıl yapılacak 2020 Seçimleri’ne hazırlanırken, ABD Başkanı Trump’ı sarsan bir iddia ortaya atıldı.

ABD Başkanı’nın en güvendiği isimlerden biri olan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Trump’tan ayrılma kararı aldığına dair iddiaları Time dergisi yazdı.

ABD’nin prestijli dergilerinden olan Time’a konuşan kaynaklar, Pompeo’nun gelecek yıl yapılacak seçimlerde yarışmak istediğini duyurdu.

Pompeo’nun yakın çevresinden isimler, ABD Dışişleri Bakanı’nın Kansas’tan senatör olmak istediğini aktardı.

ABD-Türkiye hattında gerilimin yüksek olduğu bir dönemde dışişleri bakanlığı görevine getirilen Pompeo, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile sık sık bir araya geliyor.
Dergi, Pompeo’nun gelecek yılın bahar aylarına kadar görevde kalmayı planladığı fakat son dönemdeki Trump’ın azil süreci dolayısıyla istifasının tarihini öne çekmeyi düşündüğünü öne sürdü.

Pompeo’nun özellikle Trump’ın azil süreci dolayısıyla kendisinin siyasi imajının zedelendiğini yakın çevresine söylediği de belirtildi.

Öte yandan azil süreci sırasında Pompeo’nun istifa etmesi durumunda büyük tepkilerle karşılaşabileceğinden ve senato yarışında zarar görebileceğinden endişe ettiği belirtildi.

Süreç devam ederken istifa etmesi halinde özellikle Cumhuriyetçi seçmenin tepkisinden çekinen Pompeo’nun net olarak hangi dönemde görevini bırakarak senatörlük yarışına başlayacağı henüz açıklanmadı.

26 Aralık 2018’de göreve gelen Pompeo, başta Kuzey Kore, Çin ve Suriye olmak üzere birçok konuda gündemi değiştiren açıklamalar yapmıştı.

Göreve geldiği günden beri Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yoğun temasta bulunan Pompeo, sık sık Türkiye ile ilgili açıklamalar yaparak Türk kamuoyunun dikkatini çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)